*Nettavisen* Økonomi.

Legger Løkkeberg-film på nett

NRK.no sender Vibeke Løkkebergs «Gazas tårer».

24.03.11 14:50

Filmen inneholder unike bilder tatt av befolkningen i Gaza selv.

Vibeke Løkkeberg har i samarbeid med Gazas befolkning lykkes i å dokumentere de dramatiske hendelser som inntraff og den desperasjon og maktesløshet som overgrepene resulterte i. For første gang blir vi vitne til handlinger vi tidligere bare har kunnet forestille oss - og som så ofte før, overgår virkeligheten det meste av våre forestillingsevner. Det er en vond film å se, men den må sees.

- Opprøret i Egypt har gitt meg ny giv, og det har inspirert meg til å ta ibruk den «femte statsmakt», internett. Derfor er jeg svært taknemlig ovefor NRK.no som har åpnet for å la hele verden få se filmen online og håper at publikum tar imot den stafettpinnen filmen er ment å være. Filmen er igjen svært aktuell både i forhold til situasjonen i Libya og de nye angrepene på Gaza», sier Vibeke Løkkeberg.

Den har vunnet flere priser, blant dem publikumsprisen både i Thessaloniki og i Göteborg, juryens ærespris i filmefestivalen i Abu Dhabi og Golden Award på Gaza Film Festival.«Gazas tårer», skildrer sivilbefolkningen i Gaza under krigen mot Israel i 2008 og 2009, og er en sterk kinoopplevelse som dokumenterer Israels angrep gjennom tre barns fortellinger. Gjennom barna får vi innsyn i krigens konsekvenser for dem og deres familier.

Aftenposten nominerte den til årets kultur begivenhet og Natt og Dag til Årets Film.

Filmen skal nå videre ut på turné og i løpet av noen korte uker går turen til en Human Rights festival i Washington i regi av Amnesty, før den skal vises under Al-Jazeeras filmfestival i slutten av april.

Filmen streames direkte fra kl.21.00 den 24. mars og frem til kl.07.00 den 25. mars. I tillegg kan du se filmen på NRK2 den 24. mars kl.22.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.