NA24.no

Legger ned PR-byrå

Daglig leder Trolltind, partner i First House
Daglig leder Trolltind, partner i First House (Skjermdump trolltind.no)
Sist oppdatert:
Trolltind legges ned når veteraner vil starte nytt selskap med «Pølse-Hanssen».

PR-veteranene Bjørn Richard Johansen og Per Bjørkum er i gang med å starte topptungt rådgivningsbyrå.

Blir partner i First House
Selskapet First House ble registrert i Brønnøysundregistrene så sent som tirsdag denne uken. Bjørn Richard Johansen, som tidligere var viseadministrerende i Burson Marsteller og kommunikasjonsdirektør i Glitnir, står som styreformann i First House. Bjørkum er oppført som daglig leder. Bjørkum leder i dag pr-byrået Trolltind og har tidligere vært informasjonsdirektør i NetCom.

Per Bjørkum sier til NA24 Propaganda at Trolltind sannsynligvis blir lagt ned i forbindelse med at han skal være med på å starte nytt.

- De ansatte i Trolltind får tilbud om å bli med over i First House, og det håper jeg de takker ja til. Uavhengig av dette så har Per TH. Magnor bestemt seg for å gå ut av denne bransjen, så han blir ikke med videre i det nye selskapet. Mest sannsynlig vil Trolltind bli avviklet og det som måtte være av verdier delt mellom de to aksjonærene, sier Bjørkum.

Satser på politikk og finans
First House skal satse på to områder politikk/samfunnskontakt og finansiell kommunikasjon. Bjørkum sier de satser tungt på kompetanse.

- Vi skal være et selskap med topp kompetanse på begge områder og vi satser på folk som ikke bare har sittet i rådgiverroller, men også vært «ute i krigen». Et annet kriterium er at de har et stort nettverk, sier Bjørkum.

Han sier de regner med å være ni partnere fra starten, hvor han og Johansen utgjør to.

- Vi har spurt de vi mener er de beste, men jeg er foreløpig sparsom med navn. Noen har ennå ikke informert sine nåværende arbeidsgivere og andre har ennå ikke bestemt seg, sier Bjørkum.

Pølse-Hanssen som partner?
VG skriver i dag at avtroppende helseminister Bjarne Håkon Hanssen kan bli partner i selskapet. Han sier selv til avisen at han har fått tilbud, men at han ikke har bestemt seg.

En av de andre som er nevnt som er Mette Marits bror Per Høiby. Høiby leder den norske avdelingen av pr-byrået JKL.

Høiby avviser imidlertid overfor Kampanje at han er på vei ut av jobben.

Gjennom kollega Cecilie Ditlev-Simonsen, kommenterer han oppslaget slik:

- Han er syk og kan ikke kommentere saken, men ønsker å avkrefte at han skal slutte i JKL. Det har han ingen planer om, sier Ditlev-Simonsen til Kampanje.

Også statssekretærene Jan Erik Larsen og Ketil Lindseth skal ifølge VG være aktuelle som partnere i det nye selskapet.

Bjørkum sier de satser på at de har en del oppdrag fra starten og at de ikke skal ha med noen eksterne investorer i selskapet. Han regner med at de første av de foreløpig ikke navngitte partnerne er på plass før årsskiftet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere