NA24.no

Lems enke ut mot Dagbladet

Foto: Braata, Espen (VG)
Sist oppdatert:
Klaget inn Dagbladet til PFU.

Pressens Faglige Utvalg (PFU) skal i morgen behandle klagen fra Gunn Hild Lem, enken etter Fremtiden i våre hender-lederen Steinar Lem.

Det er en debattartikkel, og en forsidehenvisning til denne artikkelen, som er ført i pennen av Dagbladets Marthe Michelet Lem har klaget inn.

«Dagbladet brøt god presseskikk da avisen i en førstesidehenvisning siterte fra en kommentarartikkel inne i avisen. Kommentatoren, Marte Michelet, mente at klagerens senere avdøde ektefelle så på muslimske barn som fremmed ugress. Klageren mener dette er langt fra hva Steinar Lem har ment eller hevdet, men peker spesielt på at henvisningen må oppfattes som om dette er noe Lem selv har sagt eller skrevet» skriver Lem i klagen.

Dagbladet avviser klagen og anfører at avisen ikke har tillagt Lem dette sitatet. Avisen mener det klart framgår av henvisningen at dette er en vurdering avisens kommentator har på uttalelser og synspunkter Lem har hatt i Dagbladet og i andre medier.

PFU skal også behandle en klage fra Blå Kors som mener både VG og VG Nett «opptrer i strid med pressetiske normer ved at avisen systematisk omtaler alkoholprodukter med reklamens virkemidler».

Utvalget har 12 saker til behandling i morgen hvor medier som Dagbladet, TV 2, TVNorge, VG, Bladet Tromsø, Glåmdalen og NRK er klaget inn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere