Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Leserne strømmer til NA24

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
NA24 er igjen landets nest største økonominettsted.

Økonomi er i skuddet, og NA24 og Nettavisens økonominyheter fikk nesten tidenes høyeste lesertall sist uke med 497.000 unike lesere.

- I hele Nettavisens 15-årige historie har økonomistoff vært sentralt. At vi får umiddelbar leserrespons når vi styrker satsingen er gledelig, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen.

NA24 har kun én gang tidligere hatt flere unike lesere i løpet av én uke.

- Nyheter om økonomi og finans er i vinden som aldri før, noe man har sett på den stigende trenden. De siste lesertallene er bare med på å bekrefte dette. Selv om Norge befinner seg i en unik økonomisk situasjon er nordmenn veldig opptatt av situasjonen i resten av verden, og da spesielt Europa. I tillegg vil alltid saker som påvirker folks hverdag og lommebok være av stor betydning, både for NA24 og Nettavisen, sier Niels Ruben Ravnaas, sjefredaktør i NA24.

Fantastiske lesertall

Også den nye lederen av økonomiredaksjonen Ole Eikeland er superfornøyd etter sin første uke i sjefsstolen.

- De siste lesertallene for økonominyheter var helt fantastiske. Gjennom godt journalistisk arbeid skal vi jage topplassen, sier Eikeland.

Det var mye som skjedde sist uke med blant annet bråket rundt TV2 og statsminister Jens Stoltenbergs arveoppgjør. Saker som vekket stor respons hos leserne.

- Best på de tunge sakene

- Denne uken har EU-utredningen prydet nyhetsbilde og der har NA24 og Nettavisen vært veldig på hugget og levert veldig bra journalistisk arbeid. Lesertallene så langt denne uken er enda bedre enn forrige uke så det lover bra, sier Eikeland.

Men også mer egenartede saker som at norsk appelsinjuice inneholder potensielle helseskadelige produkter samt at Finanstilsynet nå gransker Klassekampen for brudd på prospektplikten har blitt lagt merke til.

- Vi skal bli det stedet man må ha vært innom hvis man ønsker å være oppdatert på økonomirelaterte nyheter, sier Eikeland.

Med nesten en halv million lesere var det kun VGs E24 som var større med sine 663.567 unike. På plassene bak NA24 kom DN.no med 490.118 unike, VG Dine Penger med 387.446 unike og Hegnar.no med 267.328 lesere.

- Målet nå er å passere en halv million lesere så fort som mulig, noe vi håper og tror at vil skje allerede denne uken, sier Ravnaas.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!