*Nettavisen* Økonomi.

Libya har stengt nettet

Gaddafi har trukket pluggen.

07.03.11 14:42

All internettrafikk til og fra Lybia er nå sperret. På grunn av urolighetene i landet ønsker ikke landets leder Muammar al-Gaddafi at nettrafikken til og fra landet skal fungere.

Etter flere ukers kamp begynners situasjonen å tilspisse seg i landet som Gaddafi har regjert i over 40 år. Ifølge Trend Micro blir enhver teknisk forbindelse med Libya stoppet, og ender i svarte hull. Forsøkene om spore ruterne som videreformidler nettrafikken, stopper opp før man går inn på det libyske nettet.

Da opptøyene imot Gaddafi startet opp ble deler av det libyske nettet stengt, men trafikken steg i de områder som ikke lå under Gaddafi. Nå har den kjente diktatoren klart å stenge hele nettet.

Ifølge Nettavisen har USA har bedt Saudi-Arabia om å sende våpen til rebellene som nå har tatt opp kampen med de libyske militære styrker, og som kontrollerer flere byer rundt hovedstaden Tripoli.

I flere dager har amerikanske Awac-fly overvåket situasjonen i Libya. Dermed har situasjonen tilspisset seg ytterligere. Stengningen av nettet viser at Gaddafi vil bruke alle midler for å stoppe opprøret.

Annonsebilag