NA24.no

Linn Martine (23) kan bli Adeccos toppsjef

Får Linn Martine Støyten Bjørseth årets råeste sommerjobb, nemlig konsernsjef i Adecco.
Får Linn Martine Støyten Bjørseth årets råeste sommerjobb, nemlig konsernsjef i Adecco. Foto: Erland Flaten
Student får månedslønn på 100.000 kroner.

Linn Martine Bjørseth (23) fra Hønefoss er en av de ti finalistene som kan få jobben til Anders Øwre-Johnsen, konsernsjef i Adecco, i sommer.

Studenten som vinner jobben får ansvar en måned og tjener hele 100.000 kroner.

- Dette er en helt unik sommerjobb for oss studenter som ønsker å få en kickstart på karrieren, mener Bjørseth.

Til NA24 sier hun at pengene skal brukes til nedbetaling av studiegjelden dersom hun vinner konkurransen.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

1700 søkere
Etter en rekke personlighetstester, evnetester og dybdeintervjuer er hun nå blant de aller siste som kan få denne jobben.

Stem på kandidatene her

- Jeg ligger nå på en god andreplass med over 2.000 stemmer. Konkurransen går ut på å markedsføre seg på best mulig måte og utnytte sitt kontaktnett for å sanke inn flest stemmer via Facebook. Jeg har stort sett bare vært i lokalaviser og hatt stands på ulike skoler. I tillegg har jeg benyttet meg av Facebook for å få spredt budskapet, sier hun.

- Gøy om liten høyskole vinner
- Det som er litt spesielt for meg er at jeg kommer fra Høyskolen i Lillehammer, en liten høyskole fra landet. For tiden studerer jeg juss ved Høyskolen. I tillegg fullførte jeg i 2011 en bachelor i jus og ledelse fra Høyskolen i Buskerud. De øvrige kandidatene er alle fra større skoler som NTNU, BI Bergen/Oslo, Universitetet i Oslo og andre business skoler fra utlandet. Det hadde vært gøy å vise at det også finnes store talenter ved de mindre skolene i landet, forteller Bjørseth.

- Dette er en helt unik sommerjobb, som jeg har kjempe lyst på. Det hadde vært en drøm som kom i oppfyllelse.

Men tiden er knapp og konkurransen ble avsluttet torsdag 10.mai og finalen avholdes 14.mai.

Hvorfor skal du vinne ?

- Bortsett fra bacheloren min i Jus og ledelse, mener jeg at jeg har mange av de personlige egenskapene som kreves av en god leder. Jeg har alltid likt å lede, organisere og jobbe med mennesker. Jeg er en målrettet jente som ser på teamarbeid og motivasjon som viktige faktorer for å lykkes. Det å nå mål i fellesskap og motivere hverandre til å yte sitt beste er ekstremt viktig. Igjennom delstudier i utlandet har jeg lært viktigheten av å kunne kommunisere og samarbeide med andre samt forstå andre kulturer og mennesketyper. Jeg er ærlig og prøver ikke å være noen andre enn meg selv. Jeg er nytenkende og tror jeg kan ha mye å bidra med i Adecco. Jeg vil gå inn i stillingen med hele hodet og hele hjertet, forteller hun.

Knytter flere kontakter

Hva håper du å få ut av denne jobben om du vinner?

- Hvis jeg vinner konsernsjefen 2012 vil det uten tvil være et springbrett uten om det vanlige. Forhåpentligvis åpner det noen dører for meg den dagen jeg skal sette foten ut i næringslivet. Det er nok ikke et dumt tilskudd til CVen. Jeg er villig til å jobbe hardt for å nå de mål jeg setter meg. Å bli konsernsjef i Adecco ville ikke bare gitt meg muligheten til å prøve ut ledelse i praksis, men også hjelpe meg til å knytte kontakter i næringslivet, mener hun.

Vil spre glede

- Har du en plan for hvordan du vil styre Adecco om du vinner ?

- Jeg håper jeg kan tilføre Adecco et friskt pust. Jeg er en positiv jente som sprer glede til mennesker rundt meg. Jeg er opptatt av å opprettholde en god organisasjonskultur og tenke nytt. Det hadde vært gøy å få lov til å prøve ut studiet mitt i praksis. Jeg har fortsatt mye å lære og denne stillingen ville gitt meg en unik start på min karriere, mener Bjørseth.

- Hva håper du at du jobber med og hvor om 10 år ?

- Om ti år håper jeg at jeg er ferdig utdannet jurist og fått bevilling som advokat innenfor forretningsjuss. Forhåpentligvis er jeg også i arbeid innenfor næringslivet. Kanskje i Adecco?, sier studenten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere