NA24.no

Lokalavisene vokser

Går imot strømmen.

Lokalavisene har fortsatt en meget stabil og sterk oppslutning. Opplagstallene, som legges fram tirsdag, viser at lokalavisene tilknyttet Landslaget for Lokalaviser, LLA, har en liten tilbakegang på 0,3 prosent fra 2007 til 2008: Noe som kommer etter 16 år med framgang.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Avisene med under 6.000 i opplag har gått fram med 0,7 prosent, mens de litt større lokalavisene har en liten tilbakegang, skriver LLA i en pressemelding.

- Lokalavisene ser ut til å være mindre påvirket av endrede leservaner og turbulente tider. Avisene våre er og blir en naturlig del av folks hverdag, sier Tomas Bruvik, styreleder i LLA.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Årets opplagsvinner er Stangeavisa for andre år på rad. Den kommer ut en gang i uken med et gjennomsnittlig opplag på 2.516 eksemplarer. Den fem år gamle avisen økte med hele 509 eksemplarer i løpet av fjoråret, og det er en opplagsvekst på over 25 prosent.

Til sammen har medlemsavisene i LLA vel 370.000 i opplag og dermed over en million lesere.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere