*Nettavisen* Økonomi.

Lotteritilsynet vil stoppe Finn

Mener pokerannonse er «klart ulovlig».

26.02.09 13:54

Lotteritilsynet var onsdag i kontakt med Finn.no og varslet at de vil fatte vedtak på at annonsen er ulovlig i Norge.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Ikke annonse for pengespill
Den omstridte annonsen for nettstedet Pokerstars.net går på Finn.no og Sol.no. Lotteritilsynets talsmann sa i går til NA24 Propaganda at de «høyst sannsynlig vil ta kontakt med Finn.no og be dem stoppe annonsen».

Finn.no argumenterte i går for at siden de kjørte annonse for ikke var en pengespillside og dermed ikke var omfattet av forbudet mot å annonsere for andre enn de lovlige pengespillene her i landet. Lotteritilsynet mente at siden så ut som «en rekrutteringsside for en side som det ikke er lov til å markedsføre i Norge».

Pokerstars.com markedsfører seg som verdens største spillside for poker, mens Pokerstars.net ikke tilbyr pengespill, men bruker samme software og har nær identisk utforming som com-siden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Faksimile Finn.no)

Vil fatte et forbudsvedtak
Seniorrådgiver Monica Kjelsnes i Lotteritilsynet sier at de onsdag var i kontakt med Finn.no og at de da sa fra at annonsen etter deres mening er ulovlig.

- Vi ga dem et varsel om at vi kommer til å fatte et forbudsvedtak og at de vil ha omtrent en uke på seg før vi fatter det formelle vedtaket. Finn.no har mulighet til å stoppe annonsen allerede nå, sier Kjelsnes til NA24 Propaganda.

Hun sier de fikk inntrykk av at Finn.no ville avvente et formelt vedtak.

- Hva er gangen i saken hvis de ikke vil stanse annonsen?

- Først får de en frist på seg fram til vi fatter et formelt vedtak. Hvis de ikke velger å rette seg etter dette kan vi bruke våre sanksjonsmuligheter, sier Kjelsnes.

Lotteritilsynet kan blant annet ilegge dagbøter til bedrifter som ikke retter seg etter deres vedtak.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Vil ikke trekke annonsen nå
Frode Nordseth, økonomidirektør i Finn.no, sier til NA24 Propaganda at de vil kjøre annonsen fram til Lotteritilsynet har fattet sitt vedtak.

- Vi synes det er rart at tilsynet kan være så bombastiske på at dette er en ulovlig annonse når de knapt har rukket å se på den. Vi har vært i kontakt med tilsynet i dag og kommer til å kjøre annonsen fram til det fattes et vedtak, sier Nordseth.

Han sier det også gir tilsynet tid til å ta en «velbegrunnet avgjørelse».

- Vi regner med at det vedtaket de fatter kommer til å være vel begrunnet, sier Nordseth.

- Er det et ønske om å utfordre lovgivningen som ligger i bunn når dere velger å kjøre denne annonsen?

- Nei, vi har ikke noe ønske om å provosere. Vi mener at dette er en annonse vi har anledning til å kjøre, men hvis tilsynet havner på en annen konklusjon kommer vi til å rette oss etter det, sier Nordseth.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag