LSK tapte 20 millioner

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

- Det har vært et helvetesår, sier klubbformann Per Mathisen.

23.02.09 10:58

På kveldens årsmøte hos cupmesteren fra 2007 legger Mathisen frem et underskudd i LSK AS på 20 millioner. Egenkapitalen var ved årsskiftet på 12,1 millioner i minus.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

- Det har vært et år med veldig store utfordringer, både sportslig og økonomisk. For oss tettest på har 2008 vært et lite helvetesår, sier Mathisen til NA24 Propaganda.

Oppkjøringen til seriestarten har vært hyggelig. Mindre hyggelig var det å selge 25 prosent av aksjene i Åråsen Eiendom for ni millioner tidligere i år. Men de gulkledde trenger pengene.

Fire mill. i spillersalg
Det konsoliderte underskuddet (LSK, klubbens nå heleide LSK AS og de andre datterselskapene) ble litt mindre enn i klubbens aksjeselskap. For i år legges det opp til et overskudd på rundt seks millioner og en samlet omsetning på mellom 125 og 130 millioner.

- Vi har budsjettert med noe spillersalg, vel fire millioner. Vi håper på mer, men har valgt å ikke ta inn for mange eventualiteter i budsjettet, kommenterer klubbformann Per Mathisen.

- En risikosport
Som har ledet de gule og svarte i seks år, og er innstilt til å fortsette av valgkomiteen. 2009-budsjettet bør iallfall holde til en sjetteplass, mener han.

- Det har svingt litt de siste årene - dette er en risikosport. Men det er nettop en viktig del av styrken til LSK at vi har kommet gjennom vanskene det siste året. Vi har klart å finansiere underskuddet vårt, og står med et av de beste anleggene i landet og har en sterk talentgruppe.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.