NA24.no

Lunde beklaget overfor NRK

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Einar Lunde (66) måtte svare for seg foran NRK-sjefene.

(SIDE2): Einar Lunde (66) blir i Dagsrevyen noen måneder til, men fikk streng beskjed fra NRK om at de ikke likte måten han gikk ut med saken på.

– Einar (Lunde red.anm.), Geilus (nyhetsredaktør Jon Gelius red.anm.) og jeg hadde et møte i dag hvor vi gikk gjennom saken og dagens oppslag, forteller direktør for nyhets- og programdivisjonen i NRK, Per Arne Kalbakk til Side2.

Mye oppmerksomhet
Bakgrunnenfor saken er at det tidligere i dag ble kjent at Dagsrevyen-anker Lunde hadde sagt opp jobben i protest.

Årsaken var at NRK nekter Lunde å være reiseleder for norske turister i Sør-Afrika. Lunde har vært hyret inn av Temareiser for å fortelle norske turister om forholdene i Sør-Afrika under apartheidregimet.

Les hele saken: Slutter i protest

Saken fikk så stor oppmerksomhet i mediene at nyhetsredaktøren og Kalbakk bestemte seg for å ta et hastemøte med Lunde for å diskutere saken og dens fremstilling.

– Ikke fornøyde
På møte skal Lunde ha beklaget formen saken hadde kommet ut på, og verken Gelius eller Kalbakk var spesielt glade for måten saken har blitt fremstilt på i mediene.

– Han fikk streng beskjed om at dette ikke måtte gjenta seg, og han beklaget det hele og lovet at det ikke ville skje igjen, forteller Kalbakk.

På skjermen i nyttårshelgen
Det ble spekulert i om Lunde ble tatt av skjermen med øyeblikkelig virkning, men dette kan Kalbakk avkrefte.

– Lunde blir å se på skjermen. Han står oppført med vakt i nyttårshelgen, sier han.

Slutter i oktober
Men det blir allikevel slik at Lunde vil slutte som nyhetsanker i Dagsrevyen, men ikke før i oktober 2010.

– Han ville få med seg 40-årsdagen (40 år i NRK red.anm.), men han vil gå av 1. oktober, avslører Kalbakk.

Lunde hadde et møte med Gelius før jul angående saken og skal etter dette bestemt seg for å slutte i jobben i NRK for å fortsette som reiseleder for Temareiser.

– Han syntes det var viktig med disse turene, og jeg synes det er en grei og ærlig beslutning av Lunde, avslutter Kalbakk.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere