NA24.no

Lunken interesse for TV 2s «Fingrene av fatet»


SKAL KOKKELERE PÅ TV 2: Danièl Rougè Madsen, Arill Riise, Christian Borch og Øyvind Hjelle er noen av deltagerne i programserien.
SKAL KOKKELERE PÅ TV 2: Danièl Rougè Madsen, Arill Riise, Christian Borch og Øyvind Hjelle er noen av deltagerne i programserien. Foto: TV 2
Seerne holder fingrene av fjernkontrollen.

«Fingrene av fatet» er en stor matsatsing fra TV 2 denne høsten. I løpet av 12 uker skal 96 kjendiser konkurrere mot hverandre i kokkekunst.

Så langt har interessen vært laber. Programserien samler under 130.000 seere.

– Dette er ikke innertier. Foreløpig har programmet levert under forventning, sier TV-ekspert Morten Wiberg i mediebyrået Carat til Nettavisen.

Han viser til at TV 2 skal ha forventet 180.000 seere på programmet.

– Kanalen ser kanskje på dette som et prøveprosjekt. De ønsker å vise noe annet enn «Hotel Cæsar». Det er flott av de prøver, men med dette programmet bommer TV 2, fortsetter Wiberg i Carat.

TV-eksperten setter nå spørsmålstegn hvorvidt matsatsingen kan være lønnsom.

TV 2 er derimot fornøyd.

– Målet med «Fingrene av fatet» har vært å skape en bedre inngang på TV 2-kvelden, og det har vi klart. Sammenlignet med samme sendetidspunkt både i fjor høst og i vår, har «Fingrene av fatet» høyere seertall. Dette matprogrammet sendes i stripe i hele høst, og det tar tid å bygge nye seervaner. Vi er godt fornøyde med «Fingrene av fatet», og tilbakemeldingene fra seerne har vært positive, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 til Nettavisen.

Dahl viser til at snittet på samme sendetid høsten 2014 var 91.000 seere

– Seertallene har vært noe varierende de fire første ukene, men har vi har hatt flere episoder som er sett av opp mot 200.000 seere, fortsetter kommunikasjonssjefen.

TV 2 er ikke alene om manglende oppslutningen. «MasterChef»-kjøkkenet på TV3 klarer seg ikke stort bedre. Det som lenge har vært flaggskipet til kanalen har mistet hver femte seer denne høsten.

– Kjendismatlaging har kanskje stagnert litt. Det har nådd et metningspunkt, sier Wiberg.

TV3 tar imot 48 spente kjendiser på MasterChef-kjøkkenet denne sesongen. TV-ekspert Ruben Solbakk Lisøy i mediebyrået MEC synes det er synd at kanalene ikke lykkes med programmene, men det finnes unntak.

– Unntaket er Eyvind Hellstrøm og «Hellstrøm rydder opp». Denne programserien har hatt over 209.000 seere, sier han.

Hva synes du om programmene hvor kjendisene  konkurrerer om å lage mat på TV? Si din mening i kommentarfeltet!

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere