NA24.no

Løvtynt på glanset papir

Sist oppdatert:
Forventningene til nye D2 var nok for høye.

(NA24-ANMELDELSE): Minst én meter for høye var de nok disse forventningene. Da bladet ble gjennomgått under D2s store lanseringsfest på Kunstnernes Hus var undertegnede langt fra imponert.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Norge henger langt etter når det gjelder supplement til avisene. Men det har skjedd noe de siste årene. Flere magasiner med flere aviser. Likevel kan man saktens spørre seg hva som er motivet for å gi ut nye magasin. I anledning D2 er det lite som levner tvil om at det er laget for annonsørene.

Annonsens
Det har egentlig alltid irritert meg ganske mye at magasiner starter med annonser. I hvert fall når det er flere sider i begynnelsen av et blad med reklame for et eller annet produkt. Men, det indikerer også hvor på hylla et magasin legger seg. Med fire sider med kjøkken- og møbelreklame har Amund Djuves stab lagt lista omtrent på samme nivå som et av de utallige kvinne- og herremagasinene der ute.

Jeg falt av.

D2 fokuserer på grønne produkter og miljøvennlighet i sin første utgave. Vel, bladet i seg selv er neppe særlig miljøvennlig, for papiret er tykt og glanset. Men så forsto jeg omtrent halvveis i bladet at dette ikke er et blad for meg. Jeg har neppe råd til å kjøpe produktene som markedsføres på betalt plass, og på redaksjonell plass. Til det er det ikke lukrativt nok å være journalist.

Semi-hjernedød
Men hva så da med dem som dette bladet sikter seg inn mot? De nyrike, passe unge og ikke minst hippe. Hvordan ser de på det å bli stemplet som semi-hjernedød i sitt eget blad. For hvor fascinerende kan det være at landets største finansavis bruker åtte sider til bilder av modeller?

Eller en sak om Ted Turners miljøbevisste luksus ... hva? Ted Turner, konemishandler og alkoholiker med tendenser til megalomani - det ville trolig vært en mer fengende artikkel. I hvert fall ville det hatt mer substans.

Langt fra DN
Det er en kjensgjerning at det tar tid å etablere og kjøre inn et produkt. Derfor er det egentlig urettferdig å anmelde den første utgaven. Likevel er det på det rene at dette er så langt fra landets beste avis som det kan komme. Dette er nærmere Natt og Dag enn Dagens Næringsliv.

Derfor er det passende at det er et løvblad på forsiden. For bladet er tynt og veier for lett.

Sett heller lørdagsmagasinet på egen rygg, redaktør Djuve. Det viser hva god journalistikk er for noe - i motsetning til R2-D2.

Martin Huseby Jensen er journalist i NA24 Propaganda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere