NA24.no

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)

Må kutte 130 stillinger

Sist oppdatert:
TV 2 skal fortsatt ha hovedkontor i Bergen. Kutter 130 stillinger.

Ifølge TV 2 Nyhetskanalen har ledelsen i TV 2 avgjort at kanalens hovedkontor fortsatt skal være i Bergen. Ledelsen foreslår også å legge ned programmene Tabloid og Waschera.

Ledelsen i TV 2 er i denne stund i gang med å informere de ansatte i TV 2 i Oslo og Bergen om hvilken innretning kuttene i tv-kanalen skal få. TV 2 er i gang med sin tredje kuttrunde på et drøyt år og skal i denne omgang kutte kostnader for 150 millioner kroner.

Vil kutte 130 årsverk
Ledelsen foreslår å kutte inntil 130 årsverk.

Til TV 2 Nyhetskanalen sier Hildrum at de er nødt til å gjøre store endringer.

- Vi er nødt til å kutte på blant annet sport og nyheter og på flere andre områder. De endelige beslutningene om hvordan kuttene skal gjøre skal vedtas på et styremøte i november, sier Hildrum.

Han sier de taper annonseinntekter på rundt 400 millioner på TV 2 og TV 2 Zebra i år sammenlignet med fjoråret og antyder at de kan få et lite underskudd i år.

- Bortfallet av disse inntektene har skjedd uten at det har skjedd noen tilsvarende reduksjon på kostnadssisden, sier Hildrum.

Han mener likevel de kan beholde «TV 2-ånden» selv om kutteprosessene kommer tett.

- Vi har tatt tøffe tak før og det er jeg helt sikker på at vi får til nå også, sier Hildrum.

Legger ned tre programmer
Som NA24 Propaganda har skrevet før har det vært betydelig uenighet om hvor de forskjellige programmene skal produseres. Det har vært spekulert i at TV 2 vurderer å flytte hovedkontoret fra Oslo til Bergen når konsesjonsperioden løper ut ved nyttår.

Det er foreløpig annonsert at Dokument 2 legges ned og TV2nyhetene.no skriver at også ungdomsprogrammet Wascheraog debattprogrammet Tabloid legges ned.

– Endringene og kuttene vi nå må gjennomføre er gjort for å møte de behovene TV 2 i fremtiden vil ha. Dessverre innebærer dette at det er områder det er gjort solid arbeid på som berøres, sier TV 2-sjef Alf Hildrum til TV2nyhtene.no.

Han sier TV 2 fortsatt skal investere tungt i rettigheter og underholdning.

– Vi skal fortsatt være den fremste fotballkanalen, og etter fotball tydeligst prioritere sykling og håndball. Og vi skal være gode på norske, brede underholdningskonsepter, sier Hildrum.

Tabloid skal ifølge TV2Nyhetene erstattes av et nytt debattprogram etter nyttår, men detaljene om det nye programmet er ikke klare.

- Nyhetsmassakre
TV 2s utenriksreporter Fredrik Græsvik kommenterer kuttene slik på sin Twitterprofil i dag:

«Jeg kan fortsatt bo i Bergen, men må belage meg på å jobbe mer (har allerede 800 timer overtid i snitt årlig».

TV 2 har rundt 830 ansatte og de foreslåtte kuttene innebærer en reduksjon på mer enn 15 prosent av staben.

Forfatter Tom Egeland, som tidligere var sentral i TV 2s nyhetsorganisasjon, skriver følgende på Twitter:

«Nyhetsmassakre. En trist dag for TV 2. Jeg føler med mine tidligere kolleger.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere