NA24.no

«Madde-saken» sendes til pressepolitiet

(Getty Images/Bladet)
Kongekritiker Carl-Erik Grimstad klager inn Se og Hørs sak om Tora og Jonas påståtte utroskapsforhold.

Carl-Erik Grimstad og Gunnar Bodahl-Johansen klager Se og Hør inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU). Dette er et klageorgan satt opp av pressen, for å avgjøre hvorvidt medier holder seg innenfor store deler av pressens eget regelverk, Vær Varsom-plakaten.

Det er bladets intervju med den 21 år gamle Meråker-kvinnen, Tora Uppstrøm Berg, som har fått de to til å reagere.

- Gunnar Bodahl-Johansen og undertegnede har klaget inn Se og Hør for brudd på Vær Varsom-plakatens punkt 3.11 i tilknytning til at både kilde og sjefredaktør har stadfestet at det i «Madde-saken» er betalt penger for påstander om et utroskapsforhold, skriver Grimstad på sin egen blogg.

Fikk 12.500 kroner
Uppstrøm Berg fikk angivelig 12.500 kroner av Se og Hør for å stå frem med sin affære med den svenske prinsesse Madeleines tidligere forlovede, Jonas Bergstrøm.

Årsaken til at Grimstad og Bodahl-Johansen klager inn Madde-saken er at det er betalt penger for å få frem detaljene om one-night standen. Som hovedregel skal ikke pressen betale kilder og intervjuobjekter for informasjon, ifølge Vær Varsom-reglene.

«Årsaken til bruddet mellom den svenske prinsessen og hennes forlovede har en offentlig interesse. Derimot mener vi det heller er tvilsomt om opplysningene som fremkommer i intervjuet med den 21 år gamle norske kvinnen, kan komme inn under unntaksbestemmelsen i punkt 3.11», skriver Grimstad og Bodahl-Johansen i klagen.

Hvor går grensen?
Grimstad og Bodahl-Johansen ønsker å få belyst hvor grensen for betalingsjournalistikk går.

«Av ovennevnte grunner er det viktig å få belyst hvor grensen går for hva som er akseptabel betalingsjournalistikk. Med andre ord: Er tilfellet Tora (21) å betrakte som et unntakstilfelle som berettiger betaling til kilden, eller har Se og Hør gjennom å betale fått den unge kvinnen til å gjøre noe de ellers ikke ville ha gjort, og som ofte også strider mot deres samvittighet», heter det i deres klage.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere