NA24.no

«Mammon» har mistet over 100.000 seere

MAMMON: Peter Verås eller Jon Øigarden er en mann med en rekke hemmeligheter, selv for oss seere i «Mammon».
MAMMON: Peter Verås eller Jon Øigarden er en mann med en rekke hemmeligheter, selv for oss seere i «Mammon». Foto: Fotograf: NRK
Sist oppdatert:
Men TVNorge overrasker.

NRKs nye dramaserie mister fart. Siden premieren har 109.000 seere skrudd av.

Tredje episode i serien hadde 888.000 seere mandag kveld. Markedsandelen var på 48 prosent.

- Det var ventet. Serien har fortsatt veldig høye seertall, sier Morten Wiberg, TV-ekspert i mediebyrået Carat, til Nettavisen.

På nett startet mandagens episode sterkere enn de andre episodene. Den første episoden hadde 23.000 visninger, mens mandagens episode hadde 30.000 visninger.

- Med andre ord: Fortsatt stort, klart mest på TV, litt mer forskyving til nett, sier Kristian Tolonen, analysesjef i NRK, til Nettavisen.

TVNorge overrasket

Litt tidligere på kvelden hadde TVNorge premiere på dokuserien «På liv og død». 50 TV-team har dokumentert alt som skjer i løpet av ett døgn i norsk helsevesen.

Det ble innertier. Premieren hadde 326.000 seere og en oppslutning på 18 prosent.

- Det er betydelig høyere enn det TVNorge hadde forventet, sier Wiberg i Carat.

Wiberg tror programmet fort kan få flere seere.

- Serien har fått veldig gode tilbakemeldinger, så det skal bli spennende å følge utviklingen. «På liv og død» treffer riktige seere for TVNorge, seere annonsørene vil nå, fortsetter han.

I TVNorge sitter jubelen løst dagen derpå.

- Vi er en rendyrket underholdningskanal, og seerne forventer ikke en seriøs dokumentar om helsevesenet fra oss. Vi visste at programmet var knallbra, men var spent på responsen, og det er en stor lettelse at seertallene er langt over våre egne estimater. Seertallene øker jevnt og trutt utover hele programmet, sier sjef for TVNorge, Harald Strømme.

TVNorge-sjefen mener serien er et godt eksempel på TV-mediets styrke, og håper serien vil nyansere bildet som er skapt av helsevesenet.

Serien sendes mandag, tirsdag og onsdag denne og neste uke.

TV 2 er ikke kommet i gang

Rett før «På liv og død» hadde «4-stjerners middag» sesongpremiere på samme kanal. Denne gang ble seerne invertert hjem til TV-fjes Alex Rosén.

Fasiten ble 200.000 seere. Det noe høyere enn ventet.

- TVNorge er vinden. De har åpnet året bedre enn i fjor, selv om «Ari og Per» fikk hard medfart i forrige uke, så ser det ut til at seerne finner fram til kanalen. Vi er så vidt i gang med premierene, så det kan bli en spennende vår. TV 2 har ikke fått i gang motoren. «Sirkus Northug» på 250.000 seere mandag kveld er for lavt, sier Morten Wiberg i Carat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere