*Nettavisen* Økonomi.

Månedens anbefalte spill (april)

Lyst på et nytt spill? Her er guiden til aprils beste utgivelser.

03.06.10 09:56

HTML EMBED

April har vært en stille måned i spillverdenen, men likevel ikke roligere enn at det har kommet to femmerspill og enda noen gode firere. Og skuler vi litt over til tampen av mars, kan du legge til enda et par anbefalinger.

SJEKK LISTEN: Alle anmeldelsene

I denne guiden trekker vi frem spillene vi mener er verdt pengene, og omtaler dessuten store spill som kan være verdt å investere i, avhengig av dine preferanser. I så måte kan vi starte med...

HTML EMBED

2010 FIFA World Cup

PS3, Xbox 360 (Wii, PSP)
Electronic Arts
Les anmeldelsen av «2010 FIFA World Cup»

Klikk på bildet for å forstørre.

Dette spillet har fått litt variable kritikker både her til lands og i utlandet. Vi er litt lunke med tanke på valutaen i spillet midt mellom «FIFA 10» og «FIFA 11», mens Eurogamer klinker til med åtte av ti poeng. Hvorvidt «FIFA World Cup» er noe for deg, avhenger av hvor opptatt du er av fotball-VM og hvor sulten du er på mer «FIFA».

Forskjellene fra «FIFA 10» er for det meste små, nyhetene for få og selv om VM-spillet er hakket bedre når det gjelder det som skjer på banen, byr forgjengeren på mye mer innhold. Med andre ord, klarer du ikke å vente på «FIFA 11», anbefales dette på et varmeste. Hvis ikke klarer du deg fint med forgjengeren.

HTML EMBED

Splinter Cell: Conviction

Xbox 360
Ubisoft
Les anmeldelsen av «Splinter Cell: Conviction»

Klikk på bildet for å forstørre.

Ubisofts «Splinter Cell»-serie begynte som et vestlig og mer virkelighetsnært alternativ til de til tider absurde «Metal Gear Solid»-spillene. Humor og slikt kunne andre ta seg av, den franske utviklerkjempen serverte spennende spionfortellinger som i hvert fall prøvde å være seriøse.

«Splinter Cell» handler om NSA, konspirasjonsteorier, forrædere og gærne terrorister med planer om å ødelegge eller ta over verden. «Splinter Cell: Conviction» fortsetter i samme spor og Tom Clancy har ført nok en spennende fortelling om Sam Fisher i pennen.

«Splinter Cell: Conviction» et litt kort, men underholdende spill. Det klarer ikke helt å bestemme seg for hva det vil være, men heldigvis veier en spennende historie, gode oppdragen, flyt og ikke minst mange strålende, godt implementert og velfungerende spillmekanismer opp. En klar anbefaling.

HTML EMBED

Lead and Gold: Gangs of the Wild West

PC, PS3, Xbox 360
Fatshark/Paradox
Les anmeldelsen av «Lead and Gold: Gangs of the Wild West»

Klikk på bildet for å forstørre.

Spillutvikleren Valves lagbaserte flerspillerskytespill «Team Fortress 2» er, hvis du spør oss, blant de beste noensinne. Selskapet har klart å kombinere strålende kart med glimrende balanserte klasser og en fantastisk spillbarhet. Hvis du havner på server med de riktige folkene, er sjansen stor for at du verken har lyst til eller klarer å gi deg.

Med «Lead and Gold: Gangs of the Wild West» har spillet endelig fått en verdig konkurrent. De seks brettene som følger med er for det meste av ypperste klasse. I tillegg til å være varierte og gjennomtenkte, har Fatshark utnyttet hver eneste kvadratmeter. Kampene forgår både høyt og lavt, så man kan aldri føle seg trygg.

Dessverre er det ett brett som stinker skikkelig, og når det er så få å velge mellom stikker det seg veldig ut. Fiendene våkner fra de døde rett ved basen din, så motstanderlaget har et voldsomt overtak. Likevel «Lead and Gold: Gangs of the Wild West» anbefales på vet varmeste.

HTML EMBED

Dead to Rights: Retribution

PS3, Xbox 360
Volatile Games
Les anmeldelsen av «Dead to Rights: Retribution»

Klikk på bildet for å forstørre.

Politibetjent Jack Slate og hunden Shadow biter hardt fra seg i «Dead to Rights: Retribution», nyversjon av originalen fra 2002. Her er det «Die Hard»-action fra begynnelse til slutt, men det kan - utrolig nok - bli litt ensformig.

«Dead to Rights: Retribution» er underholdende actionspill som serverer adrenalinkick til de actionfrelste. Kontrollsystemet er godt integrert, og de ulike angrepene, samt dødsstøtene er tøffe å gjennomføre. Det vil alltid gi deg en viss tilfredsstillelse, uansett hvor lenge du spiller. Dessverre når det ikke helt opp i høyden da det ikke utfordrer spilleren med originaliteter, eller elementer utover det å banke dritten ut av folk. «Dead to Rights: Retribution» er et kult actionspill, verken mer eller mindre. Og noen ganger er det nok.

HTML EMBED

Modern Warfare 2 - Stimulus Package

PC, PS3, Xbox 360
Infinity Ward
Les anmeldelsen av «Modern Warfare 2 - Stimulus Package»

Klikk på bildet for å forstørre.

April startet med lanseringen av den første utvidelsen til «Modern Warfare 2». «Stimulus Package» inneholder fem brett, tre nye og to favoritter fra det første «Modern Warfare».

Utvidelsen er litt i dyreste laget, 1200 microsoftpoeng, og derfor er det greit å vite hva du får. Benjamin Brekken tar for seg kart for kart i sin omtale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.