NA24.no

Mange må gå i Egmont

¿ Vi har hele tiden hatt et godt samarbeid med de tillitsvalgte og er enige om et omstillingsprogram for de som nå mister jobbene sine, sier Sandnes.
¿ Vi har hele tiden hatt et godt samarbeid med de tillitsvalgte og er enige om et omstillingsprogram for de som nå mister jobbene sine, sier Sandnes. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Sist oppdatert:
74 mister jobben i mediekonsernet.

Styret i Hjemmet Mortensen Trykkeri (HMT) vedtok i dag å legge ned trykkeriet på Frysja i Oslo. Nedleggelsen omfatter 74 ansatte. Disse ble orientert på et allmøte i dag.

HMT eies 100 prosent av Egmont Hjemmet Mortensen. Egmont Magazines har gjennomført en grundig utredning og evaluering av sitt samlede trykkebehov i Skandinavia. Det ble i februar klart at eksterne trykkerier kunne oppfylle de krav Egmont har til kvalitet og leveransesikkerhet og samtidig levere trykk til en markedspris som ligger vesentlig under den de interne trykkeriene har forutsetninger for å kunne levere. Egmont Magazines trykkeri i Danmark vil som en følge av dette også bli nedlagt.

For det norske trykkeriets del har det den siste måneden vært ført forhandlinger med potensielle kjøpere. Disse har ikke ført fram. Driften på HMT vil bli avviklet gradvis fra 1. juni 2012.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Styreleder i HMT, administrerende direktør Olav T. Sandnes, berømmer de ansatte for samarbeidsvilje og utholdenhet.

– Vi har hele tiden hatt et godt samarbeid med de tillitsvalgte og er enige om et omstillingsprogram for de som nå mister jobbene sine, sier Sandnes i en pressemelding.

Egmont Magazines samlede portefølje består av ca 80 titler, hvorav ca. 40 av disse er norske. HMT trykker de aller fleste Egmont HM-bladene og har i tillegg en rekke eksterne kunder. Det er ikke endelig avgjort hvilke trykkerier som skal overta produksjonen av Egmont HMs magasinportefølje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere