*Nettavisen* Økonomi.

Mange vil jobbe for kongen

Foto: (Scanpix)

Slottet har mottatt stor søknadsbunke.

09.02.09 12:13

Det er Slottets egen kommunikasjonsavdeling som nå får påfyll. En ny stilling som kommunikasjonsrådgiver skal besettes.

Les mer: Travle dager på Slottet

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Tar seg tid
- Vi fikk 131 søknader til stillingen og er godt fornøyde, melder hodejeger og partner Sissel Sundby i De4 search&consulting til NA24 Propaganda.

Sundby har fått oppdraget med å rekruttere den nye kommunikasjonsrådgiveren. Noen av arbeidsoppgavene innebærer medierådgivning og kontakt med pressen når kongefamilien er på reise.

- Siden dette er en ny stilling vil vi bruke den tiden vi trenger for å få på plass en god kandidat, svarer hodejegeren på spørsmål om når stillingen skal besettes.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Hemmeligholder søkere
Søknadsfristen gikk ut 31. januar og i stillingsutlysningen oppfordres kandidater med minoritetsbakgrunn til å søke.

Slottet opplyser ovenfor NA24 Propaganda at de ikke vil offentliggjøre søkerlisten og henviser til at dette unntatt offentlighet.

- Det ville være positivt om det var åpenhet rundt ansettelsen av en slik stilling, nettopp fordi det er en person som skal jobbe med kommunikasjons og åpenhet rundt Slottet, sier Per Edgar Kokkvold generalsekretær i Norsk Presseforbund til NA24 Propaganda.

Kokkvold påpeker at dette ikke er kritikk, men en oppfordring til Slottet.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Behov for innsyn
Advokat Ina Lindahl ved Norsk Journalistlag utdyper:

- I høringsrunden til ny offentlighetslov anførte Norsk Journalistlag at Det Kongelige Hoff burde ha vært omfattet av loven, på lik linje med andre instanser som får så omfattende offentlige støtte. Borgernes behov for innsyn og kontroll er klart tilsted.

Hun mener at slik har det dessverre ikke blitt.

- Men allmennheten har likevel en adgang til innsyn i virksomheten til Det kongelige hoff dersom slottsadministrasjonen sender dokumenter til eksempelvis til departementer eller kommuner.

- Det finnes enkelte særskilte unntak for blant annet reiseprogram, taler og særskilte budsjettopplysninger, men for øvrig skal den nye offentlighetsloven normalt følges, påpeker hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag