NA24.no

Maria Arredondo i millionsøksmål

Foto: NTB Scanpix
Full krangel om hvem skal tjene på sangstjernen.

Mountain Music har gått til sak mot Universal Music. Plateselskapet krever å få tilbake rettighetene til Maria Arredondos to av de tre siste utgivelser.

«For a moment» og «Sound of Musicals» ble utgitt med Mountain Music henholdsvis i 2007 og 2008.

Universal Music påstår at de overtok rettighetene til utgivelsene mot at de ga fra seg resten av aksjene i Mountain Music.

Har ingen avtale

I 2010 døde den tidligere eieren av Mountain Music og selskapet ble overtatt av ekskonen. Det er hun som har gått til sak mot plategiganten.

- Hvis man overfører rettigheter fra et selskap til et annet bør det foreligge en skriftlig avtale. Dette er opplysninger som skal innrapporteres til vederlagsbyrået Gramo, sier advokat Paul Karlsen i Dæhli Bull & Co Advokatfirma til Nettavisen NA24.

Karlsen representerer ekskonen.

- Hvis man kjøper en bruktbil, så bør man kreve en kontrakt. Det kan være grei å ha dersom man skal selge bilen videre. På lik linje må Universal Music kunne dokumentere at dette er deres rettigheter. En slik avtale foreligger ikke, sier advokat Karlsen.

Ville ha 1,5 mill.

Mountain Music har mottatt utbetalinger fra blant annet Gramo for Arredondos utgivelser. Dette er inntekter Universal på sin side krever å få tilbakebetalt.

- Vi forfekter at vi er rettighetshaverne til utgivelsene, sier Universal Norge-sjef Petter Singsaas, til Nettavisen NA24.

Singsaas ønsker ikke å kommentere saken ytterligere før dommen er klar.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisen!

Dersom Mountain Music får medhold krever Universal Music litt over 1,5 millioner kroner for produksjons- og distribusjonskostnadene. Dette kravet forkastet dommeren da saken var oppe i Oslo tingrett fredag. Retten ønsker først å få avklart rettighetsspørsmålet.

Maria Arredondo fikk avtale med Universal Music i 2000. Arredondos tre første plater solgte godt og den første utgivelsen solgte til dobbel platina. Arredondo ga i sommer ut albumet «Heime nå», som er laget i samarbeid med Martin Halla.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere