NA24.no

Märtha klager på avis

Foto: Lise Åserud (Scanpix)
Sist oppdatert:
Journalist deltok på engleskolen med skjult identitet.

Prinsessen sender artikkelklage til pressens vaktbikkjer.

Ifølge Adressa.no klager Märtha Louise og hennes samarbeidspartner Elisabet Samnøy inn Bergensavisen for Pressens faglige utvalg (PFU). Årsaken er en reportasje avisen hadde om deres kurs «Møt din skytsengel».

BAs Linda Nilsen deltok på prinsesse Märtha Louise sin kontroversielle engleskole i tre dager, uten å si at hun var journalist. Det er dette som prinsessen har reagert på.

- Dette var en hendelse i Bergen, som det i ettertid ble en del oppstyr rundt. Vi har bestemt oss for å klage saken inn for PFU, sier prinsesse Märtha Louise til Adresseavisen.

BAs ansvarlig redaktør, Anders Nyland, sier til egen avis at det ble tatt en vurdering om å ikke opplyse om at BAs deltager stilte som journalist. Han mener også at hvis deltakere og arrangører hadde visst at det var en journalist i salen, ville de ha oppført seg annerledes.

Les også hva BAs redaktør skrev om avisens deltakelse på kurset da saken ble publisert: - Offentligheten har krav på innblikk

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere