NA24.no

Massive kutt i mediegigant

Sist oppdatert:
102 jobber forsvinner i Hjemmet Mortensen.

Norges største ukebladforlag skal kutte kostnader for 160 millioner kroner.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye medieguide

I dag kunngjør forlaget at 102 jobber forsvinner som følge av slankeprosessen.

Les også: Flere journalister blir ledige

Skal spare 30 millioner på trykk
- Vi moderniserer samtidig organisasjonen. Blant annet tar vi i bruk ny teknologi og nye måter å jobbe på, sier administrerende direktør Anne Britt Berentsen i en pressemelding.

Arbeidet med å effektivisere og modernisere organisasjonen startet i slutten av oktober. Målet var å redusere kostnadene med 130-160 millioner kroner. Om lag 30 millioner av beløpet skal spares inn ved Hjemmet Mortensen trykkeri. HM ser samtidig på andre fremtidige løsninger for trykkerivirksomheten. Trykkeriet er tidligere forsøkt solgt, men det planlagte salget til det danske Stibo-konsernet gikk i vasken sent sist høst.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

- Vi har lagt en plan som gjør oss i stand til å nå målet med å spare inn 160 millioner kroner. Dette er vi svært tilfreds med, og mener vi nå får på plass en slagkraftig, moderne organisasjon som vil være konkurransedyktig og kan sikre HMs sterke posisjon i markedet, sier Berentsen.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

70 journalister forsvinner
Hun melder at det blir 17 færre årsverk innen fellesfunksjoner, som omfatter økonomi, lønn, regnskap og servicefunksjoner. Salgs- og markedsavdelingen reduseres med 16 årsverk. Det er redaksjonene som må ta de største kuttene med en reduksjon på hele 69 medarbeidere.

Bemanningsprosessene i HM skal være avsluttet innen utgangen av mars. 1. april skal den nye organisasjonen som nå er skissert være på plass. Da trer også den nyopprettede ledergruppen inn.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere