NA24.no

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Matre gir seg i Aftenposten

Sist oppdatert:
Aftenposten er i gang med å finne ny sjefredaktør.

Matre har vært sykmeldt det siste året og Hilde Haugsgjerd har vært konstituert i hans sted. Nå sier Matre at han ikke kommer tilbake til redaktørjobben.

– Det er ikke mulig å lede Aftenposten uten å ha full kraft og det har jeg ikke. Derfor har jeg bedt Aftenpostens styreleder om å få gå over i en annen stilling innenfor Media Norge og Schibsted-systemet. sier Hans Erik Matre i en pressemelding.

Aftenpostens styreleder, Didrik Munch, som også er konsernsjef i Media Norge, er glad for at Hans Erik fortsetter innenfor konsernet.

– Vi konstaterer med beklagelse at Hans Erik, på grunn av sin helsemessige situasjon, har valgt ikke å komme tilbake til Aftenposten. Vi er derfor glade for at vi fortsatt kan utnytte hans kompetanse innenfor redaksjonell produktutvikling i Media Norge og Schibsted, sier Didrik Munch.

Han sier Aftenposten styre umiddelbart vil starte arbeidet med å ansette Matres etterfølger.

– Jeg er svært takknemlig for tiden jeg har hatt i Aftenposten. Til tross for finanskrise og strukturendringer i mediemarkedet, har Aftenposten styrket sin posisjon. Dette skjer først og fremst takket være en flott stab som lager kvalitetsjournalistikk og et innhold som bare blir viktigere for den norske samfunnsdebatten, sier Matre.

Matre fikk en kreftdiagnose for et år siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere