*Nettavisen* Økonomi.

«Matta» Årets pressefiende

Agder Journalistlag er ikke fornøyd med Start-direktør «Matta».

11.11.08 12:59

- Han begynte i en nyopprettet stilling for å profesjonalisere og bedre kontakten med pressen. Det har han gjort, men med varierende kvalitet.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

Fra Fevennen og TV 2
Det skriver Agder Journalistlag på sin hjemmeside. Styret i AJ har for andre gang kåret Årets pressevenn og Årets pressefiende. Og fotballegenden Svein «Matta» Mathisen med fortid i Fædrelandsvennen og TV 2 får ikke blomster for jobben som sports- og mediedirektør i Start.

- Personen er den eneste som er foreslått til Årets pressefiende, og han er forslått av flere. Årsaken er forskjellsbehandling, variabel tilgjengelighet, dårlig oppfølging av beskjeder om å ringe tilbake, upålitelig informasjon og sinne. Han har skjelt ut journalister for måten saker er løst på, og han har kommandert folk til å intervjue ham, fastslår Agder Journalistlag.

Som er skuffet og håper på skjerpings:

- Hårsåre journalister
- AJ-styret understreker at denne utnevnelsen langt ifra innebærer evig fiendskap, men heller en hilsen om god bedring. Det er ekstra skuffende at håndteringen av pressefolk ikke skjer med større forståelse, innsikt og respekt fra en mangeåring pressemann.

I en kommentar til NRK Sørlandet sier Svein Mathisen at det ikke er noen som er så hårsåre som journalister.

- Jeg har gjort så godt jeg har kunnet i denne jobben, og jeg ser ikke bort fra at det er ting jeg kan bli bedre på, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å bli bedre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.