*Nettavisen* Økonomi.

Medieeksplosjon for Gro

Pepsi, skatt og sykehustriksing har ført til medieeksplosjon rundt tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland.

10.01.08 21:23

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I årets første ti dager har den tidligere statsministeren vært omtalt i over 220 artikler hver eneste dag. Dette er neste like mye som Jens Stoltenberg og klima-saken, og langt mer enn Terra- og Valla-saken.

NA24 - din næringslivsavis

Se intervju med Gro på TV 2. Artikkelen fortsetter under videovinduet:

204968

Gro Harlem Brundtland er et av temaene som har opptatt norsk presse mest i årets to første uker. Så langt er hun omtalt i 2213 artikler. Dette er over dobbelt så mange omtaler som Terra-saken i samme periode. Valla-saken havner langt ned på listen. For hver artikkel Valla er nevnt i skrives det ni om Gro. Og tar vi med artiklene fra desember er Gro fortsatt langt mer omtalt.

Etiske problemstillinger
- Omdømme er et populært og stadig mer brukt ord innenfor medier. I 2006 var det rundt 4000 artikler hvor ordet omdømme ble benyttet. I fjor var antallet dobbelte. Dette viser at pressen er blitt stadig mer opptatt av etiske problemstillinger. Utfordringen er kanskje at man fort kan bli dømt uten å brutt en eneste lov, mener medieanalytiker Tommy H. Brakstad.

Han viser til tidligere saker og minner om utfallet av Tønne-saken.

Også i utlandet
Også utenlandske medier har viet Gro oppmerksomhet. TT, svenskenes svar på NTB, har publisert en rekke saker som har blitt publisert i svenske nett- og papirmedier. Tyskerne har også gitt henne flytteplaner-plass.

På Facebook er vinklingen annerledes. Her er det opprettet grupper med navn som «La Gro være i fred!» og den internasjonale «The Elders Fan Club», hvor hun samles med store navn som Desmond Tutu og Jimmy Carter.

- Det hele startet nok I begynnelsen av desember hvor hennes engasjement for Pepsi raskt genererte nesten 600 artikler. Så var det klimaopphold på Bali og til slutt skattesaken, fortsetter Brakstad.

Undersøkelsen er gjort i alle landets nettaviser og nettmagasiner, rundt 120 papiraviser (Sesam, Atekst og BuyAndRead).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.