NA24.no

(Scanpix)

Mediekjempe flagger hjem

Sist oppdatert:
Edda Media skal være på vei tilbake på norske hender.

Etter det NA24/Propaganda24 kjenner til, skal det trondheimsbaserte mediehuset Polaris Media ha sjekket muligheten for å fremlegge et formelt bud på mediekjempen Edda Media. Sistnevnte eies av det hardt rammede britiske mediehuset Mecom, som tidligere har solgt unna Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke til Polaris.

- Det har jo vært spekulert i det en stund. Det er ikke riktig av meg å kommentere dette konkret, sier konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media til NA24.

Flere sammenslåinger
Det norske mediemarkedet er i endring, etter at finanskrisen rammet bransjen hardt. I tillegg til dette skjer det en strukturell endring i bransjen på grunn av påvirkningen fra internett. Summen av dette har ført til en restrukturering av mediebransjen, hvor ekspertene venter flere sammenslåinger.

- Det er mange som venter fortsatt restrukturering i det norske mediemarkedet. Det er ingen nasjonal hemmelighet, sier Koch.

Koch sier videre at han er meget fornøyd med sitt forrige kjøp av deler av Edda Media. I februar 2009 betalte han 559 millioner kroner for å kjøpe Sunnmørsposten, Romsdals Budstikke og Edda Trykk Nordvestlandet.

- Dette har vært en meget vellykket integrering, sier Koch, og legger til at Polaris har et «meget godt forhold til» Edda-ledelsen.

I trøbbel
Det er et mediehus i trøbbel Koch og Polaris nå har tatt kontakt med. Mecom-styret bestemte tidligere i høst at toppsjef David Montgomery får kun sitte som leder for selskapet ut året.

Mongomerys drøm var å danne et stort, europeisk mediehus. En av hjørnesteinene i denne satsingen var kjøpet av Orklas media-divisjon, som besto av en rekke lokale mediehus i Norge. Etter det norske oppkjøpet har britene fått kritikk for å tappe de norske selskapene for penger, for å redde Montgomerys hasardiøse oppkjøpsraid av aviser.

Hos Edda-eier, britiske Mecom, ønsker de ikke å kommentere noe rundt et bud på Edda.

- Vi har ikke gått ut med noen endringer i vår strategi, som er å holde hele medieselskapet vårt samlet, sier Mecoms talskvinne Ellie Willhelmson til NA24/Propaganda24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere