NA24.no

Foto: Thomas N. Witsø-Bjølmer (Nettavisen)

Mediekrisen skremmer ikke søkerne

De høye søkekravene til journalistutdanningen holder seg.

Krisen i mediebransjen har ikke ført til noen nedgang i søkere eller de høye opptakskravene. Det viser tallene fra samordnet opptak.

NA24 Propaganda - Norges ledende medienettsted

Journalistutdanningen på Høyskolen i Oslo er det studiet med 18. strengeste opptakskravene. På ordinær kvote er det under de nye opptakskravene en poengsum på 60,7 poeng, mens medisinstudiet i Oslo til sammenligning har 68 poeng.

Journalistutdanningen i Bergen følger hakk i hæl med en poengsum på 58,6 poeng.

Mer populært
Til tross for den meget store krisen mediebransjen er inne i, viser antallet søker til journaliststudiene en oppgang. I år var det hele 2.337 søker til de 70 plassene Høyskolen i Oslo har til sitt journalistikkstudie. Dette er faktisk en oppgang på over 100 søkere fra året før, og det høyeste nivået de siste fire årene Samordnet opptak har publisert tall.

Med krisen i journalistbransjen er det bare å håpe at oppturen er kommet tilbake når de 70 heldige er klar for en journalistjobb etter endt studie.

Legger ned
Alt er imidlertid ikke upåvirket av mediekrisen. Tidligere i år meldte BI at de ikke vil gjennomføre sitt studie i økonomijournalistikk i år. Årsaken er lave søkertall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere