*Nettavisen* Økonomi.

Mediekvinner fikk pris

Direktør for NRK Kringkasting, Annika Biørnstad, er kåret til «Årets kvinnelige medieleder 2011» Foto: NRK

NRK og TV2 kvinner vant store mediepriser i går.

Leder for TV2 Nett og utgavesjef for TV2.no, Trine Fjellberg Falnes (32) blir første vinner av den nyopprettede prisen, «Årets talent 2011». Prisen deles ut av Medienettverket, Forum for kvinner i ledelse, som de siste 13 årene også har kåret årets kvinnelige medieleder.

Forbilde for kvinner
Trine Fjellberg Falnes kåres til «Årets talent» på grunn av trafikkmessig, redaksjonell og økonomisk fremgang for TV2.no. Trine Fjellberg Falnes er et forbilde for unge kvinner som ønsker å satse på ledelse. Hun stoler på sine styrker, og holder fast ved mål og strategi, selv om motstanden underveis tar ulike former, sier juryleder Trine Eilertsen, sjefredaktør i Bergens Tidene og fjorårets vinner av prisen årets kvinnelige medieleder.

Fjellberg Falnes forberedte og ledet relanseringen av TV2.no for tre år siden. Prosessen har vært komplisert både organisatorisk og markedsmessig, men med gode resultater.

Æren for fremgangen plasseres først og fremst hos Fjellberg Falnes. Hun har hatt ansvar for både innhold, uttrykk, utvikling, brukerutvikling og totaløkonomi i prosjektet.

Unike kunnskaper
Når Fjellberg Falnes’ suksess skal forklares, trekkes hennes unike sammensetning av kunnskaper frem. Teknologi, innovasjon, økonomi og journalistikk – Trine behersker alle øvelsene.

Fjellberg Falnes’ lederstil er preget av systematikk, høye krav til seg selv og medarbeiderne, tydelige tilbakemeldinger, utholdenhet, og mot. Stor arbeidskapasitet og et klart, strategisk hode, har vært Fjellberg Falnes’ metode i møte med et miljø som ikke alltid har gjort livet like lett for den unge, kvinnelige lederen.

- Medienettverket har opprettet prisen årets talent fordi vi er spesielt opptatt av å løfte og synliggjøre de mange gode, unge kvinnelige medietalentene i Norge. Vi er derfor stolte av at det kom inn forslag til svært mange sterke kandidater. Det lover godt for norske medier fremover, sier Medienettverkets leder, Ine Thereze Gransæter i en melding.

Annika Biørnstad «Årets kvinnelige Medieleder 2011»
Direktør for NRK Kringkasting, Annika Biørnstad, er kåret til «Årets kvinnelige medieleder 2011». Prisen deles ut av Medienettverket, Forum for kvinner i ledelse.

- Årets vinner er en inspirerende, uredd, kunnskapsrik og involverende leder som stiller krav og gir tydelige tilbakemeldinger med evnen til å ”se” sine medarbeidere i en travel hverdag, sier Medienettverkets leder Ine Thereze Gransæter i meldingen.

Biørnstad er en kreativ og innovativ leder med fokus på produkt – og dem det er ment for – NRKs lyttere, seere og nettlesere.

Ansvar for sendeskjema
Som mediedirektør har Biørnstad et overordnet ansvar for alle NRKs sendeskjemaer på TV, radio og nett. Hun har også et overordnet ansvar for NRKs strategi og er redaktør for langtidsstrategien fram mot 2017.

I løpet av Annika Biørnstads karriere i NRK har selskapet gjennomgått store endringer, både hva konkurransesituasjon og utvidelse av sendeflate og plattformer angår.

NRK har en sterk og unik posisjon som allmennkringkaster sammenlignet med andre europeiske kringkastere, noe som blant annet forklares med NRKs fokus på nyskapning. Annika Biørnstad har vært en pådriver i dette arbeidet, hvilket har gitt hennes medarbeidere trygghet for å foreslå og drive fram kreative og «litt gale» ideer til programmer. «Hurtigruta minutt for minutt », som vakte stor begeistring både her hjemme og langt utenfor landets grenser, er et eksempel på dette.

Store navn
Det er 13. gang Medienettverket deler ut den gjeve prisen. Blant tidligere vinnere er Trine Eilertsen, Kristin Skogen Lund, Ellen Arnstad, Kjersti Løken Stavrum og Hilde Haugsgjerd.

Foruten Annika biørnstad var også Helje Solberg, VG og Britt Marie Hestnes, Kommunal Rapport nominert.

- Det kom inn veldig mange sterke navn til kandidater i år, så juryen har hatt en stor jobb med å velge ut først tre nominerte kandidater og deretter plukke ut en vinner. Alle de tre nominerte har tunge lederoppgaver i media og har markert seg som tydelige og sterke på sitt område, sier Gransæter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag