NA24.no

Mediene, Märtha Louise og englene

Det måtte gå galt når en prinsesse tenker annerledes.

DEBATT (NA24): Prinsesse Märtha Louise blir fullstendig latterliggjort i mediene. Alt fra Morgenbladet til Dagens Næringsliv hånler av både engler og hester og prinsessen. Denne saken illustrerer hvor trangt det er i dette landet som visst skal være kommet langt på toleransens vei.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

La det være klart at jeg mener prinsessen er på gal vei med sitt nye undervisningstilbud. Likevel reagerer jeg sterkt på den graden av forakt som møter religiøse av ulik støpning i norske medier. Her tror jeg mediene er i utakt med folket. Det er større toleranse hos Kari og Ola enn hos de røde penneknekter som dominerer norske redaksjoner.

Et samfunn skal måles på det rom det har for dem som tenker annerledes. Her står det ille til i Norge. En biskop som sier det samme som Bibelen om homofili, blir hetset på det groveste. Misjonsledere som stiller krav til livsførsel, blir truet med tap av statsstøtte. En prinsesse som vil drive englekurs, blir av Trygve Hegnar anklaget for «ren svindel». Og Nettavisen har en «seriøs» nettmåling der 77 prosent mener Märtha Louise er en svindler.

Nå må det som er igjen av ansvarlige medieledere og redaktører våkne. Det viktigste arbeid for å fremme toleranse og religionsfrihet må gjøres i norske redaksjoner. Nå er ensrettingens tåke så tung mange steder at det setter demokrati og grunnleggende friheter i fare.

Det skal god helse til å være annerledes i dette landet. Mediene tror nok ikke på helbredelse, men de trenger det. Sårt.

Geir Magnus Nyborg
generalsekretær i Familie & Medier
Kristent medieforum

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere