NA24.no

Medietilsynet vant over TV 2

Sist oppdatert:
TV 2 får på pukkelen for å ikke ha godt nok tilbud for de yngre seerne.

Det var i allmennkringkastingsrapporten 2005 at tilsynet ga TV 2 en advarsel for brudd på konsesjonsvilkårene fordi kanalen ikke hadde nok sendinger på norsk for unge. Dette påklaget TV 2.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Ifølge en melding fra tilsynet er sakens kjerne har vært hvordan begrepet «unge» i konsesjonsvilkåret skal forstås. TV 2 mener at aldersgruppene 12 til 19 og 20 til 29 år dekker ungdomstilbud. Medietilsynet på sin side er av den oppfatning at en slik definisjon av «unge» er for vid til at formålet med konsesjonsvilkåret kan sies å være oppfylt.

Medietilsynet har videre anført at TV 2s tilbud til aldersgruppen 12 til 19 år i 2005 var for sporadisk plassert til å kunne imøtekomme vilkårets krav om «jevnlige» sendinger.

For bredt
Kultur- og kirkedepartementet uttaler i sin avgjørelse at uttrykket «unge» må forstås i lys av den sammenheng det er brukt som del av konsesjonsvilkår TV 2 som allmennkringkaster har påtatt seg.

- Vi må ta det til etterretning. Vi kan være enige og uenige, men det er tilsynet og departementets oppgave om å ha klare meninger. Så vi må se på sendeskjemaet for å finne ut hvordan vi kan imøtekomme dem, sier informasjonssjef i TV 2, Marianne Røiseland til NA24 Propaganda.

Røiseland understreker at aldersgruppen tilsynet er opptatt av, er en særdeles viktig gruppe for TV 2

- Er dere skuffet over å ikke ha fått medhold på klagen?

- Det vi skriver i en klage er jo det vi mener, men å bruke følelsesmessige ord som skuffet skal vi ikke gjøre i denne saken.

Vil vurdere programmene
Departementet uttaler videre at konsesjonsvilkårets krav om «jevnlige» sendinger for unge må forstås slik at programtilbudet for denne aldersgruppen må ha et visst omfang og regelmessighet. Etter en helhetsvurdering slutter departementet seg til Medietilsynets standpunkt om at tilbudet i 2005 samlet sett var for sporadisk til å oppfylle konsesjonens krav til jevnlige sendinger.

Det kan bety at det blir en mer klar og jevnlig sendeplan med ungdomsprogram til høsten.

- Sendeplanen for høsten er jo ikke endelig spikret, men det er jo klart vi har disse type vurderinger når sendeplanen skal legges, avslutter Røiseland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere