NA24.no

Memo anker bildedom

Memo anker forsidedommen til lagmannsretten.

Behandlingen i tingretten av bruken av oppslagsbilde var ikke god nok, mener Memo og anker dommen videre.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Anker
Memo anket fredag dommen fra Oslo tingrett om bruk av illustrasjon videre til Borgarting lagmannsrett.

- Vi har en erfaring i disse sakene med at de er nødt til å prøve sakene opp i høyere instanser for å få en grundig vurdering. Det fikk vi dessverre ikke i tingretten, sier Memos advokat Trond Hatland i advokatfirmaet Thommessen til NA24 Propaganda.

I september dømte tingretten Memo til å betale erstatning til mannen som figurerte på forsiden av det nå nedlagte nyhetsmagasinet.

Relevant bruk
Redaktør Kristine Moody og Dagbladets datterselskap Magasinforlaget As må ut med 100.000 i erstatning til Ahmad Youssef El Youssef, samt 150.000 kroner i saksomkostninger. El Youssef fikk ikke medhold for kravet om erstatning for økonomisk tap.

Les også: Moody må punge ut

- Den som deltar i en demonstrasjon begir seg ut av den private sfære og ut i det offentlige rom. Denne demonstrasjonen var relevant og ga opphav til ytterligere debatt om innvandring, sier Hetland og mener det var naturlig å bruke bildet fra den aktuelle demonstrasjonen.

- At man har benyttet illustrasjonsfoto fra en demonstrasjon som skapte reaksjoner, og i tillegg har knyttet det til intervjuer med integrasjonsministeren mener vi det er grunnlag for å bruke det, sier Hatland.

Aldeles galt
Den argumentasjonen er motparten overhodet ikke enig i.

- Det er helt galt, aldeles begrunnet etter min mening. Det er et misbruk av en annen manns portrett som deltar i en lovlig aktivitet, og måten den brukes på er ikke akseptabelt. Det forundrer meg at de bringer dette inn for lagmannsretten, sier Ahmad Youssef El Youssef advokat Arne Meltvedt på telefon fra Tokyo.

Meltvedt understreker at han ikke har lest anken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere