NA24.no

John Christian Elden (t.v.) har lenge vært forsvarer for høyreekstreme Varg Vikernes (i midten). Nå er Elden bistandsadvokat for flere Utøya-pårørende, mens Vikernes fortsetter sine høyreekstreme utspill. Her er de fotografert sammen i Asker og Bærums Herredsrett i 1997.
John Christian Elden (t.v.) har lenge vært forsvarer for høyreekstreme Varg Vikernes (i midten). Nå er Elden bistandsadvokat for flere Utøya-pårørende, mens Vikernes fortsetter sine høyreekstreme utspill. Her er de fotografert sammen i Asker og Bærums Herredsrett i 1997. Foto: Scanpix

Mener seg feilsitert om kirkebrenning

Byggforvalter i Tromsø syntes «det var synd at Greven har forlatt byen».

Grunnen til at vedkommende skulle synes det var synd at Varg «Greven» Vikernes hadde blitt løslatt fra fengsel og flyttet fra Tromsø var ifølge Bladet Tromsø at han «håper på at ei kirke skal brenne ned, for å få ei mindre å vedlikeholde».

Nå har byggforvalteren klaget Bladet Tromsø inn for Pressens faglige utvalg fordi han mener seg feilsitert.

«Klageren anfører at han er feilsitert, og at dette ikke er i nærheten av hva han har sagt, noe han også skal ha fortalt journalisten dagen etter publisering. Ifølge klageren skal journalisten også ha gitt ham rett i dette, og skyldt på desken. For øvrig opplyser klageren at hans overordnede per e-post har anmodet avisen om et dementi, et ønske som ikke er etterkommet.», heter det i PFU-sekretariatets klagesammendrag.

Bladet Tromsø mener klageren er korrekt sitert og at de ikke har noe å beklage.

Bladet skriver at uttalelsene ble hovedoppslag fordi de var så oppsiktsvekkende.

«Avisen er også overrasket over at klageren mener seg feilsitert, blant annet fordi han ikke tok kontakt med redaksjonen umiddelbart, men først den påfølgende dagen, litt ut på dagen. Etter Bladet Tromsøs mening vitner dette om at klageren har fått ubehageligheter fra sin overordnede som følge av uttalelsene. Avisen kan for øvrig ikke se at det skulle være noe å beklage, og innvender dessuten at anmodningen om et dementi kom flere dager senere, og ikke fra klageren, men hans overordnede.», heter det i klagetilsvaret.

Klagen behandles i PFU-møtet på tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere