NA24.no

Mer A-Com til Norge

Sist oppdatert:
Oppkjøpet av Spits er i boks, og nå kommer svenskene til Oslo.

Det svenske reklamekonsernet A-Coms kjøp av norske Spits er nå godkjent av A-Coms styre og svenskene har fått kontroll over mer enn 90 prosent av aksjene i Spits.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Nå begynner planene for det sammenslåtte selskapet å materialisere seg.

Fem svenske selskaper til Norge
NA24 Propaganda har tidligere skrevet at mediebyrået Bizkit er i ferd med å etablere seg i Oslo. Mediebyrået får selskap av fire andre A-Com-selskaper. Trackster (relasjonsmarkedsføring), Differ (konsulentselskap innen merkevare- kommunikasjon), Brand Support (salgsutvikling) og NMA (kommunikasjonseffekt), skal alle i gang i Norge etter sommeren.

- Det har vært planlagt en stund. Det er ikke alt som skal være så stort, men vi ser på de praktiske løsningene med hensyn til samlokalisering og lignende nå, sier A-Coms konsernsjef Fredrik Sandelin til NA24 Propaganda.

Tre norske til Sverige
De tre norske selskapene som skal starte i Sverige er Opinion (som allerede har et lite Stockholms-kontor), Virtual Garden og Tibe.

Nå starter arbeidet med å avliste Spits fra børsen i Oslo, og deretter få sidenotert A-Com på samme børs.

- Vi håper å få dette til å falle nokså likt, slik at vi holder tilstedeværelsen på børsen i Norge. Det er imidlertid opp til børsen å bestemme tidspunktet for dette, men det er et mål vi arbeider etter, sier Sandelin.

Bedre oppmerksomhet
Sandelin sier de får langt mer oppmerksomhet fra finansmiljøet etter kjøpet av Spits.

- Jeg er stadig ute og holder presentasjoner for analytikere og meglerhus. Det er flere som har begynt å følge oss, og senest denne uken kom en ny analyse, fra et av de meglerhusene som ikke har fulgt oss før. Det er klart at det er mer interessant å følge et middels stort selskap enn to små, som var situasjonen før kjøpet, sier Sandelin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere