NA24.no

Foto: Royal League / Gorm Kallestad (Scanpix)

Mer fotball for TVNorge

TVNorge med søsterkanaler er i innspurten med Royal League-forhandlinger.

- Vi avventer et utspill fra Royal League hvor de skal fortelle hvordan de har tenkt å legge opp turneringen for neste sesong. Før vi har fått dette kan vi ikke uttale oss om hva vi gjør, sier informasjonsdirektør i TVNorge, Jens Petter Gjelseth, til NA24 Propaganda.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Flere om beinet
Tidligere er det blitt hevdet at det skandinaviske mesterskapet er en flopp. Likevel ønsker TVNorge trolig å beholde mesterskapet, avhengig av hva som kommer fra Royal League.

Også TV 2 har varslet interesse for mesterskapet, men det må kanalen vente med inntil SBS' kanaler i Skandinavia har kommet med tilsvar på utspillet. Det ønsker sponsorene også.

- Vi har fortsatt opsjon på turneringen og så lenge vi har det avventer vi utspill, forklarer Gjelseth.

Tidligere i år utsatte TVNorge og søsterkanalene opsjonsfristen for å forlenge avtalen med ligaen.

Valuta for pengene
Ifølge svenske Dagens Media betalte SBS 315 millioner norske kroner for en femårig rettighetsavtale for sine tre kanaler, TVNorge, Kanal 5 i Sverige og Kanal 4 i Danmark. Hvor aktuelt det er å betale slike summer igjen, er usikkert.

- Jeg har ikke lyst til å gå inn på summer konkret, men konstatere at fotball i utgangspunktet er dyrt. Vi føler tross alt vi har fått valuta for det vi har satset.

- Hvor viktig er det for TVNorge å ha fotball?

- Det kommer an på totalpakken. Fotball er både attraktivt og dyrt. Kan det settes inn i rett sammenheng, tror jeg det er positivt for TVNorge, avslutter informasjonsdirektøren.

Blant utspillene TVNorge med søsterkanalene venter på er når sesongstarten skal legges til. Tidligere har ligaen begynt i høsthalvåret, dette kan tenkes blir flyttet til tidlig vår i og med at det per i dag kolliderer med World Cupen i langrenn, skiskyting og skøyter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere