*Nettavisen* Økonomi.

Mer klager på reklame i fjor

Foto: Johannessen, Sara (Scanpix)

Økte klagetall på uadressert reklame og mobile innholdstjenester.

Antall klager til Forbrukerombudet økte i 2011. Klarest er økningen i klager på levering av uadressert reklame og gratis aviser. Klagetallet på SMS-spam og mobile innholdstjenester gikk også opp.

Klagestatistikken viser at det samlede antall skriftlige henvendelser til Forbrukerombudet i 2011 var 8 835. Det er 386 flere enn året før.

Forbrukerombudet registrerte i fjor 602 skriftlige klager på levering av uadressert reklame og 422 klager på mottak av gratis aviser.

Sammenlignet med 2010 er dette nesten en fordobling i klagetallet.

- Den markante økningen i klager på uadressert reklame og gratis aviser viser at mange forbrukere irriterer seg over å motta dette når de har reservert seg, sier forbrukerombud Gry Nergård i en melding.

Det har også vært en klar økning i antall klager på spam og innholdstjenester til mobiltelefon. Her har antallet skriftlige klager økt fra 575 i 2010 til 946 i 2011.

- Mange forbrukere plages fortsatt med dyre og uønskede innholdstjenester på mobilen. Det er lenge siden jeg pekte på at vi trenger et bedre regelverk for å beskytte folk mot de useriøse aktørene som finnes i denne bransjen, men dessverre har dette ikke kommet på plass ennå, sier Nergård i meldingen.

Andre områder der antallet henvendelser til Forbrukerombudet har økt i 2011 er finansielle tjenester og innbo. Helsetjenester og dagligvarer er det færre som har henvendt seg til Forbrukerombudet om, mens klageantallet på de fleste andre områder har vært forholdsvis stabilt. Tallene omfatter skriftlige klager, tips og e-post til Forbrukerombudet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.