NA24.no

(TV2)

Mer penger til drama

Sist oppdatert:
Får doblet støtten.

Etter avtalen mellom TV2 og staten, overføres årlig 10 millioner kroner til produksjon av TV-drama og dokumentarfilm. Midlene er nå fordelt, og med 7 millioner kroner til TV-drama er støtten doblet siden 2010.

- På budsjettet for 2011 økte vi støtten til TV-drama fra 16 til 22,5 mill kroner. Når vi nå legger 7 mill kroner på toppen, betyr det en dobling av støtten til TV-drama. Denne fordelingen betyr støtte til produksjon av én ekstra TV-serie, sier kulturminister Anniken Huitfeldt.

Regjeringen fortsetter også satsingen på dokumentarfilm, og tildeler 3 mill. kroner. Dermed har tilskuddet til dokumentarfilm økt fra 32 mill kroner i 2010 til 42 mill. kroner i 2011.

Etter at Kulturdepartementet har fastsatt fordelingen mellom dokumentar og TV-drama, er det Norsk Filminstitutt som står for fordelingen ut til den enkelte produksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere