NA24.no

Mer trykk på Oslo

Sist oppdatert:
iBergen og iOslo omrokkeres i møte med fremtiden.

IMedium omrokerer på sine nettsteder iOslo og iBergen. To journaliststillinger forsvinner i Vestlandets hovedstad.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

- Vi kommer til å sette mer og mer trykk på Oslo, mens iBergen kommer til å fungere som før. Men nå har vi fått to oppsigelser i Bergen som vi ikke kommer til å erstatte, forteller gründer og medeier Henrik Færevåg.

- Break-even
Han forteller at satsingen på de to lokalredaksjonene tilknyttet Nettavisen ikke vil bli mindre av den grunn, og at det ikke er dårlig økonomi som fører til omrokeringen.

I 2006 hadde utgiverselskapet iMedium, hvor Mediehuset Nettavisen er største eier med 50 prosent, et driftsunderskudd på nesten 2,2 millioner kroner. Etter det NA24 Propaganda forstår er dette redusert til nesten 1,2 millioner kroner i 2007. I inneværende år skal det være budsjettert med et underskudd på 1 million kroner.

- Annonsesalget gikk bedre i fjor, men utgiftene har også steget. Så langt i år ser det lovende ut og jeg regner med at vi går i break-even et sted mellom nå og tre årsjubileet til iBergen i august. Men det er helt nødvendig for oss å effektivisere driften for å oppnå de målene vi har satt oss, sier Færevåg.

Mister talenter
Ett annet problem for de to lokale redaksjonene er talentdyrkingen. Så langt har iOslo mistet talenter til flere andre medier.

- I iOslo har dette vært veldig tydelig. De to vi startet med sitter som mellomledere i andre nettaviser, og en av reporterne våre har gått til Se og Hør, og dette tror jeg vil fortsette. Så vi må hele tiden ha beredskap på å skifte ut folk og flytte rundt på dem, forklarer Færevåg.

Gründeren har tidligere uttalt at selskapet har som mål å rulle ut flere lokale nettsteder, en ambisjon som fortsatt lever.

- Det kommer vi til å gjøre nå ganske snart. men for å kunne gjøre det må vi endre driften litt, forklarer han. Prosessen vi har gått igjennom har vi gjort i forståelse med NJ. Annonsørene har ikke sett mulighetene som ligger på nettet ennå, og vi har ikke vært flinke nok til å fortelle dem hvilke fordeler nettet har, men det kommer.

Sa opp
For journalistene i de to redaksjonene kom omrokeringene i selskapet som en overraskelse.

- Den er veldig synd, vi hadde noe veldig bra på gang og alle signaler vi har fått har vært at det journalistiske er bra tatt ressursene i betraktning. Det var for oss veldig overraskende, for vi har fått signaler om økt satsing. Vi opplever dette som svært synd, men vi ser ikke dramatisk på det, sier avtroppende klubbleder Farid Ighoubah til NA24 Propaganda.

Ighoubah er en av de to journalistene i Bergen som den siste uken har sagt opp sine stillinger. For to uker sider sa også en av journalistene i Oslo opp sin stilling fordi han ikke ønsket å være med på omstillingene. Per i dag består redaksjonen i Bergen av en journalist i fast stilling og Færevåg som skrivende redaktør.

Har du medietips - ta kontakt med NA24 Propaganda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere