*Nettavisen* Økonomi.

Mette-Marit-dokumentar refses

Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

- Svik mot journalistikken, mener statsviter.

NRKs miniserie om Mette-Marit anklages for å være steril, glorifiserende og et journalistisk svik, skriver VGNett.

- Programmet er overhodet ikke i nærheten av å gi noen dyptpløyende fremstilling av Mette-Marit. Det er veldig overfladisk og gir nærmest en steril fremstilling av hennes person. Det er så glansbildeaktig at jeg tenker, «er dette troverdig?», sier Gunnar Bodahl-Johansen ved Institutt for Journalistikk til VGNett.

Carl-Erik Grimstad er statsviter, lærer i presseetikk og tidligere soussjef på slottet:

- Jeg synes dette er et svik mot journalistikken. Det nytter ikke å kalle det et portrett og tro at man slipper unna med kun å intervjue familie og nære venner. Det blir aldri god journalistikk av sånt, sier han til avisen.

Søndag ble første del av miniserien om Mette-Marit vist på NRK1.

At den timelange episoden kapret 909000 seere, imponerer ikke ekspertene - som mener NRK selger sin journalistiske integritet for et ukritisk samarbeid med kongehuset.

NRK-journalist Kristi Marie Skrede som er skaperen bak miniserien, forteller at målet har vært å få Kronprinsessen til å åpne seg. Derfor var det ikke naturlig å blande inn kritiske røster, men å forholde seg til Mette-Marit og hennes nærmeste familie, sier hun til VGNett.

- Vi er ikke redigert av kongehuset, hverken om hva vi kan spørre om eller hvilke kilder vi kan snakke med. Kronprinsessen sa heller ikke nei til å svare på et eneste spørsmål, fremholder Skrede til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag