NA24.no

Mette-Marit-dokumentar refses

Foto: Åserud, Lise (Scanpix)
- Svik mot journalistikken, mener statsviter.

NRKs miniserie om Mette-Marit anklages for å være steril, glorifiserende og et journalistisk svik, skriver VGNett.

- Programmet er overhodet ikke i nærheten av å gi noen dyptpløyende fremstilling av Mette-Marit. Det er veldig overfladisk og gir nærmest en steril fremstilling av hennes person. Det er så glansbildeaktig at jeg tenker, «er dette troverdig?», sier Gunnar Bodahl-Johansen ved Institutt for Journalistikk til VGNett.

Carl-Erik Grimstad er statsviter, lærer i presseetikk og tidligere soussjef på slottet:

- Jeg synes dette er et svik mot journalistikken. Det nytter ikke å kalle det et portrett og tro at man slipper unna med kun å intervjue familie og nære venner. Det blir aldri god journalistikk av sånt, sier han til avisen.

Søndag ble første del av miniserien om Mette-Marit vist på NRK1.

At den timelange episoden kapret 909000 seere, imponerer ikke ekspertene - som mener NRK selger sin journalistiske integritet for et ukritisk samarbeid med kongehuset.

NRK-journalist Kristi Marie Skrede som er skaperen bak miniserien, forteller at målet har vært å få Kronprinsessen til å åpne seg. Derfor var det ikke naturlig å blande inn kritiske røster, men å forholde seg til Mette-Marit og hennes nærmeste familie, sier hun til VGNett.

- Vi er ikke redigert av kongehuset, hverken om hva vi kan spørre om eller hvilke kilder vi kan snakke med. Kronprinsessen sa heller ikke nei til å svare på et eneste spørsmål, fremholder Skrede til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere