NA24.no

Mette-Marit misbrukt i slankereklame

Foto: NTB Scanpix / montasje
Sist oppdatert:
- Dette er uhørt, sier kongeekspert.

Et bilde av Mette-Marit blir misbrukt i en slankereklame på Facebook.

«Mister 12 kg med denne nye dietten Secret. Du vil bli sjokkert over hvor lett», heter det i annonsen som er publisert under overskriften «Metté Mìstét 12kg!».

Reklamen får ekspertene til å rase.

Bør skamme seg i hjel

- Det er egentlig ganske uhørt at et firma bruker både navn og bilde på Norges kronprinsesse i en annonse for et slankeprodukt. Det er ulovlig – og kriminelt å bruke en kongelig person i markedsføring på denne måten – uansett produkt. Jeg er overbevist om at Slottet vil ta affære når de blir oppmerksom på det. Men det dårlige språket tyder på at firmaet ikke befinner seg i Norge. Kanskje Tyskland? spør Kjell Arne Totland, TV 2s kongehusekspert, til Nettavisen NA24.

- Samtidig må jeg jo si at firmaet må ha en klokkertro på at kvinner over hele verden ønsker å bli like slanke og flotte som Norges kronprinsesse. Og det ligger det jo faktisk en stor kompliment i, fortsetter Totland i et noe mer muntert toneleie.

PR-rådgiver Haakon B. Schrøder mener annonsørene bør skamme seg i hjel.

- Skal man først bruke kongelige må man gjøre det kreativt og prøve å skape debatt. Dette er simpelt tyveri og de gjør en serie av blundere, sier han til Nettavisen NA24.

Ofte uvitenhet

På slottet er man ikke kjent med annonsen.

- Det er ikke anledning til å bruke kongelige i markedsføring, sier Sven Gj. Gjeruldsen, assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, til Nettavisen NA24.

Gjeruldsen understreker at han uttaler seg på generelt grunnlag.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisens journalist!

- Når vi gjør de oppmerksomme på dette, så blir som regel annonsen fjernet, fortsetter han.

- Hvor ofte opplever de kongelige å bli misbrukt i markedsføring?

- Det skjer fra tid til annen, det er det jeg kan si. I de fleste tilfeller så dreier det seg om uvitenhet, sier Gjeruldsen.

Det har ikke lykkes Nettavisen NA24 å nå annonsøren bak slankeproduktet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere