*Nettavisen* Økonomi.

Milliardsatsing på film

Pulp Fiction-produsentene spytter inn milliardsummer til filmsatsing i Asia.

27.04.07 19:18

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Brødrene Harvey og Bob Weinstein har ved hjelp av investeringsbanken Goldman Sachs fått opprettet et fond på 285 millioner dollar, eller 1,7 milliarder kroner, som skal benyttes på filmsatsing i Asia, ifølge Bloomberg.

NA24 - din næringslivsavis

I tillegg til Tarantino-klassikeren Pulp Fiction, stod brødrene også bak Den engelske pasienten. Men de tjener ikke lenger penger som de gjorde før. Omsetningen deres falt med 84 prosent i år sammenlignet med samme periode i fjor, ifølge Burbank.

Asiatiske milliarder
Dermed ser de nå for seg at Asia, filmindustriens hurtigst voksende marked, kan bli en lukrativ affære.

- Det er en haug med penger som potensielt ser etter investeringer i filmrelaterte prosjekter. Investorene er fortsatt veldig forsiktige for dette er høyrisiko-prosjekter, sier Marcel Fenez, Asia-Stillehavsleder for underholdning og media hos PricewaterhouseCoopers i Hongkong, ifølge Bloomberg.

Brødreparet planlegger å produsere og markedsføre ikke mindre enn 31 filmer i denne regionen de neste seks årene. Filmene skal filmes i Asia og de skal ha sett for seg at actionstjernen Jackie Chan kan spille i noe, ifølge Bloomberg.

Kjempeindustri
Pengebruken på asiatisk film, inkludert Indias Bollywood, vil øke med minst seks prosent til 23 milliarder dollar, eller 138 milliarder kroner, innen 2011, ifølge PricewaterhouseCoopers. Estimatene til selskapet sier også at filmindustrien på verdensbasis vil vokse med 5,3 prosent til 104 milliarder dollar i 2010.

- Vi har jobbet med dette siden vi startet Weinstein Co. og skal til Asia for å idetifisere spesifikke prosjekter, finne spesifikke partnere, gjøre avtaler og møte talenter både foran og bak kamera, sier Harvey Weinstein, ifølge Bloomberg.

Weinstein-brødrene grunnla Miramax Film Corp. i 1979, og solgte det til Disney-eide Burbank for 80 millioner dollar i 1993.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.