NA24.no

Milliardtap ved fotballfiasko

Foto: Paballo Thekiso/AFP
Det er ikke bare gamblere som spiller på fotball-VM. Forsikringsselskaper har satset 30 milliarder.

Når fotball-VM tar til i Sør-Afrika om en måned, er det ikke bare millioner av fans verden over som vil følge nervøst med. Forsikringsselskaper har solgt poliser på totalt 5 milliarder dollar, eller 30 milliarder kroner, melder nyhetsbyrået Reuters.

En rekke ulike aktører, både FIFA, nasjonale fotballforbund, TV-selskaper, reisebyråer, reklamebyråer og sponsorer har tegnet forsikringer som skal beskytte dem dersom mesterskapet skulle bli avlyst eller rammet av ulike katastrofer.

Mange ulike forsikringsselskaper er med, men blant de største er reassuranseselskaper som Munich Re og Swiss Re. Dette er selskaper som spesialiserer seg på å påta seg deler av risikoen fra forsikringsselskaper som har solgt poliser til kunder og som ikke ønsker å sitte med hele risikoen selv.

Munich Re har en eksponering mot Fotball-VM på rundt 350 millioner dollar, eller 2 milliarder kroner, opplyser selskapet til Reuters.

Blant farene forsikringsselskapene har vurdert er haglbyger, flom, jordskjelv og strømbrudd. En del av forsikringene dekker også krig og terrorangrep.

Forsikringsbransjen er likevel ikke spesielt bekymret over Sør-Afrika som arrangør, og talskvinne Sabine Bach hos Munich Re viser til at landet tidligere har arrangert store turneringer i rugby og cricket, selv om disse var mindre enn Fotball-VM.

- Avlysningsfaren er ikke større enn i mange andre land, sier hun til Reuters.

Fotball-VM vil foregå fra 11. juni til 11. juli.

Det håper i alle fall forsikringsselskapene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere