NA24.no

Millionsmell for Aftenbladet

Sist oppdatert:
Stavanger Aftenblad fikk kraftig smell i fjerde kvartal.

Reklameinntektene svikter for Stavanger Aftenblad. Selskapet kunne fredag fremlegge et underskudd før skatt på 92 millioner kroner i fjerde kvartal 2008, en nedgang fra et overskudd på 18 millioner kroner for samme periode året før.

NA24 Propaganda – Norges største medienettsted

For året som helhet endte resultatet med et overskudd på 41,2 millioner kroner fra et plussresultat på hele 145 millioner kroner året før.

Det var særlig inntektene fra reklame og annonser som falt mest. I fjerde kvartal var inntektene på 110,7 millioner kroner, fra 160,9 millioner kroner samme kvartal året før.

Kraftig fall
Konsernets driftsinntekter for hele året endte på 708 millioner kroner, en nedgang på 22 millioner kroner eller fem prosent fra året før. For fjerde kvartal isolert endte driftsinntektene på 169 millioner kroner, 31 millioner kroner lavere enn samme kvartal året før.

Samtidig har driftskostnadene i fjerde kvartal økt. De steg fra 185 millioner kroner i fjerde kvartal 2007 til 198 millioner kroner i fjerde kvartal 2008.

- Driftskostnadene øker primært som et resultat av økte personalkostnader og økte distribusjonskostnader. Personalkostnadene økte med 31,3 millioner kroner eller 8,5 prosent, sammenlignet med situasjonen per fjerde kvartal 2007. Økningen skyldes økt antall ansatte innen konsernets nettaktiviteter, økte pensjonskostnader og økt lønnsnivå, melder mediehuset i en resultatrapport.

Store omstillingskostnader
Driftsresultatet endte på 29 millioner kroner for året, en reduksjon på 78 prosent eller 104 millioner kroner fra året før. For fjerde kvartal tapte selskapet 28,7 millioner kroner på driften mot et overskudd på 19 millioner kroner samme periode året før.

Posten Omstillingskostnader slår inn med 59,2 millioner kroner i kvartalet mens for året som helhet er det en gevinst av salg på 65 millioner kroner. Dermed ender årsresultatet før skatt på 41,3 millioner kroner i pluss mot et resultat før skatt på 145 millioner kroner i 2007.

For fjerde kvartal endte selskapet med et underskudd på 92 millioner kroner, mot et overskudd på 18 millioner kroner samme kvartal året før.

Media Norge
Stavanger Aftenblad inngår i Media Norge fusjonen men i tråd med hva som tidligere er kommunisert vil styrene i de involverte avisene foreslå for generalforsamlingene en plan om utsettelse av børsnoteringen i inntil 7 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere