NA24.no

Millionsmell for nettmillionær

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Erlend Bruviks investeringsselskap fikk det tøft i fjor.

Datterselskapet Aston Capital, som eies av Aston Holding og igjen er hundre prosent kontrollert av Erlend Bruvik, hadde et negativt driftsresultat på 10,6 millioner kroner i fjor, mot pluss 2,8 millioner kroner året før. Netto finans endte i pluss to millioner, mot minus 5,3 millioner året før.

NA24 - din næringslivsavis

Gründer
Bruvik er mest kjent for suksessen med internettselskapet Stocknet som ble etablert i 1999, hvor han var eier og styreleder. Femte driftsår kom gründeren i trøbbel da han hadde «misforstått» verdipapirhandelloven og kommet i skade for å benytte midler tilhørende klienter på en uriktig måte.

Som en konsekvens av dette tvang Kredittilsynet Bruvik til å selge selskapet sitt til konkurrenten og meglerhuset Nordnet.

Klarer ikke tjene penger
I etterkant har Bruvik fortsatt sine investeringsvirksomheter men klarer ikke tjene penger i sitt investeringsselskap i fjor.

Egenkapitalen blør som følge av fjorårets underskudd og bokføres ved årsslutt til 11,8 millioner kroner.

Det er bokført markedsbaserte aksjer til 20,5 millioner kroner, som er ned 1,5 millioner kroner fra anskaffelseskostnadene. Gjelden er på 12,5 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere