*Nettavisen* Økonomi.

Mindre glamour og reality

Adventstiden har nettopp begynt, men på nettet har julen vart lenge.

02.12.08 10:22

I november var det «julesøk» som økte mest i popularitet. 6 av de 10 søkeordene som økte mest i antall søk i november er relatert til julen.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye medieguide

Det viser også Kvasirs søkestatistikk for november.

Mens statistikkene for august, september og oktober fortalte at Ola og Kari var mest opptatt av realitykjendiser og glamourmodeller er novemberlisten helt fri for begge disse gruppene. Seks av «10 på topp» har noe med julen å gjøre, og økes listen til «15 på topp» dukker også «pepperkakehus» og «nisser» opp på listen.

- Nordmenn er helt klart kommet i julemodus. Det er også tydelig at vi søker oss til det ekte, det koselige og det familiære, fremfor kjendiseri og intriger, forteller Renate Morken, informasjonskonsulent i Eniro, selskapet bak Kvasir.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Riktignok finner vi på topp av listen den engelske supermodellen Kate Moss, men trenden er likevel tydelig. Videre befestes tredjeplassen av Gørild Mauseth. Ikke så rart kanskje, sett i lys av den enorme medieoppmerksomheten hun fikk da hun gikk til sak mot NRK for at de hadde vist deler av nakenscenen fra den elleve år gamle filmen «Brent av frost». Bilder som senere er blitt spredt på nettet.

- Hvis målet var å unngå oppmerksomhet rundt de gamle bildene så burde Mauseth kanskje droppet søksmålet mot NRK. Søkerstatistikken viser helt klart at all mediestøyen også gjorde at antall nettsøk på henne eksploderte når søksmålet ble kjent, sier Morken.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.