Mindre «mat» i matblad

Foto: (Shutterstock)

Elite magasiner snur.

Etter å ha skrevet om kule puber, eksotiske frukter og fancy restauranter, må nå eliten blant matbladene snu. Dette etter press fra lesere og annonsører, skriver New York Times.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Nå er det artikler om hvordan spise billig hjemme som får spalteplass.

Den utfordrende verdensøkonomien preger nå flere internasjonale store titler. «Gourmet» er en av dem. Magasinet skriver vanligvis om dyre restauranter og langt-borte reisesteder, men satser nå på hva man skal gjøre med matrester. I marsutgaven har magasinet noe utradisjonelt plassert en billig sandwich på forsiden.

- Dette er en enorm mulighet, sier sjefredaktøren i «Gourmet» til New York Times.

- Folk trenger å lære å lage mat igjen, og råd på hvordan de kan gjøre det billig. Det er det vi nå gir dem.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Og Gourmet er ikke de eneste. «Food & Wines» mars utgave har en sak på hvordan man skal kjøpe de billigste vinene på en vinliste, mens «Bon Appétits» april forside viser en billig, men smakfull pizza på forsiden ifølge egne utsagn.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.