NA24.no

Minus for Borgen

På tross av minimale lønnskostnader gikk stiftelsen Innsikt i minus i fjor.

Stiftelsen ledes av den tidligere NRK-journalisten Erling Borgen og skal være «et mediehus som skal verne om det frie ord».

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

100.000 i lønn
Stiftelsen omsatte i fjor for drøye 1,2 millioner kroner og fikk et driftsunderskudd på 74.000 kroner. Det var imidlertid ikke lønnsutgiftene som førte selskapet i minus. De tre deltidsansatte sto samlet for lønnskostnader på 308.000 kroner i 2007.

Innsikt har spesialisert seg på produksjon av TV-dokumentarer og filmer om norske og internasjonale samfunnsforhold, menneskerettighets- og u-lands-spørsmål og temaer om kunst og kultur i bred forstand.

De skal også utvikle og tilby kurs innen kritisk, undersøkende dokumentarjournalistikk.

God økonomi
På tross av årets underskudd skriver styret at stiftelsen har en sunn økonomi og er sikret fortsatt drift. I 2002 skjøt stiftelsen Fritt Ord inn en halv million kroner og stiftelsen har fortsatt godt med egenkapital.

Erling Borgen har også et annet selskap som ager tv-dokumentarer. Borgen Production AS har foreløpig ikke levert regnskap for 2007, men 2006-tallene viste en omsetning på 1,6 millioner kroner og et overskudd på 45.000 kroner.

Borgen har levert omstridte dokumentarer om norske selskaper og det norske selvbildet. Hans støttespillere, som blant annet inkluderer BI-professor Guri Hjeltnes, Hanne Sophie Greve og Petter Skauen, har siden 2004 jobbet for å sikre Borgen statsstipend. Så langt uten resultat.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere