*Nettavisen* Økonomi.

Misbrukt stjerne gir bort 200.000

Foto: (Scanpix)

Spydstjernen Andreas Thorkildsen har bestemt hvem som får erstatningen.

16.04.08 17:59

Thorkildsen krevde erstatning av Spareskillingsbanken i Kristiansand etter at de hadde brukt bildet av OL-vinneren fra Aten i en reklamekampanje.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Mandag ble det klart at sørlendingen får 200.000 kroner etter at et forlik var inngått.

Liker amerikansk fotball
Nå har 26-åringen, som tok VM-sølv i fjor, gitt pengene til Kristiansand Gladiators.

- Vi er helt lamslåtte. Dette er jo fantastisk, sier Jørgen Benstad Johansen i Gladiators om gaven.

Han forteller at Andreas Thorkildsen av og til har vært innom treningene og diskutert amerikanske fotball med spillerne. Nå skal klubben bruke de 200.000 kronene til å forlenge en kommende kusngressbane og få satt opp målstenger og kjøpt inn annet utstyr.

- Dette er jo en idrett som drives av unge mennesker, men den er litt smal og de har hatt vanskeligheter med å få finansiert banen på tradisjonelt vis, sier konsernadvokat Jarle Roar Sæbø i DnB NOR-konsernet til NA24 Propaganda.

Han har representert både Thorkildsen og DnB NOR i saken.

- Et kjempeløft for oss
Det var fra før besluttet at pengene fra forliket skulle gå til et veldedig formål på Sørlandet. Nå blir erstatningen fra bildemisbruket brukt til glede for 100 unge medlemmer av den norske amerikanske fotballklubben.

- Midlene betyr masse for ungdommen, og dette er et kjempeløft for oss. Vi er veldig takknemlige, sier Jørgen Benstad Johansen.

Andreas Thorkildsen fikk 200.000 i et forlik etter at Spareskillingsbanken i Kristiansand benyttet bildet hans i reklameøyemed. 26-åringen preget 21.500 brosjyrer til tross for at spydkasteren har solgt sponsor- og reklamerettighetene til DnB NOR for vel en halv million kroner i året.

I en lignende sak fikk Terje Håkonsen 100.000 kroner i erstatning i en lignende sak. Da ble bildet trykket i 850.000 eksemplarer.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.