NA24.no

Mistet Posten - gikk på smell

(Scanpix)
Sist oppdatert:
- Fortsatt drift ikke er i samsvar med lov og forskrifter.

Reklamebyrået BBDO har omsider levert de endelige regnskapstallene for 2007. Og tallene, som ble levert mer enn fem måneder for sent, er alt annet enn hyggelig lesning.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Etter at byrået mistet Posten, kvittet selskapet seg med flesteparten av de ansatte og flyttet restene over til et annet Omnicom-selskap, DDB Oslo.

For konsernet endte 2007-tallene før skatt på et minus på 24,1 millioner kroner mot 4,5 millioner kroner i 2006.

Ikke i samsvar med loven
- På begynnelsen av 2007 mistet selskapet sin største kunde, Posten, noe som satte i gang en strategisk gjennomgang av driften, skrivet styret i sin beretning for 2007.

Nå står kun skallet igjen av reklamebyrået. Men det er fortsatt grunn til drift, hevder styret, noe ikke selskapets revisor akkurat er enig i. Listen er lang over mangler og den viktigste er:

- Det er vesentlig usikkerhet om fortsatt drift. Dette kan medføre at vesentlige balanseposter er overvurdert. Årsregnskapet og årsberetningen inneholder etter vår mening ikke tilstrekkelig opplysninger om hvilke tiltak som er iverksatt for videre drift.

Revisorene påpeker videre at fortsatt drift ikke er i samsvar med lov og forskrifter.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Mer kjeft
Det er også mye kjeft å få fra revisor for driften av selskapet med nesten samme navn, BBDO Norge.

- Selskapets ledelse har ikke etablert tilfredsstillende rutiner for registrering, rapportering og dokumentasjon av regnskapsinformasjon gjennom regnskapsåret i tråd med bokføringslovens regler. Vi er informert om at selskapet skal avvikles og ber om å bli holdt løpende orientert om prosessen.

Årsregnskapet for 2007 for BBDO Norge er også rødt med et underskudd på 132.000 kroner.

Christopher William Eccleshare er oppført som daglig leder for BBDO Norge mens Ståle Inge Gjerset, ifølge Proff er daglig leder av BBDO Oslo. Sistnevnte er ikke helt riktig får NA24 Propaganda opplyst:

- Jeg sluttet i selskapet i 2006 og har bedt dem slette meg flere ganger, svarer han og henviser til DDB Oslo.

NA24 Propaganda har snakket med daglig leder i DDB Oslo, Rolf Stokke, som henviste til styremedlem John James Byrnes i England.

Det har ikke lykkes NA24 Propaganda å nå John James Byrnes.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere