NA24.no

Mobil-hacking ryster britisk avis

Sist oppdatert:
Murdocs gigantavis New of the World er i kryssilden etter pinlige avsløringer.

Den britiske avisen Guardian har den siste uken hatt en stor avsløring om metodene til den britiske tabloidavisen News of the World.

NA24 Propaganda - norges største medienettsted

Anklagene går på at tusenvis av kjendiser og samfunnstopper skal ha fått mobilen sin hacket av avisens medarbeidere. Dette skal ha skjedd for å få tilgang til sensitiv informasjon som igjen kan brukes som hett stoff til avisen.

Avisen skal ha betalt ut rundt en million pund til fire topper innen britisk fotball som erstatning for at de grafset til seg privat informasjon fra deres mobiltelefoner, slik at saken ikke havnet i rettapparatet. Rupert Murdoch, som er storeier i News Corp, som igjen eier News of the World, benekter ethvert kjennskap til saken. Garudian melder fredag at Manchester United-topp sir Alex Ferguson og fotballspilleren Alan Shearer skal ha vært ofrene.

Privatetterforskeren Glenn Mulclaire og News of the World-journalist Clive Goodman har allerede blitt tatt, etter at det tidligere ble kjent at Goodman forsøkte å lure ut sensitive opplysninger fra folk nær kongefamilien. Men avisen har hele tiden hevdet at han drev dette uten deres viten og vilje. Guardian har imidlertid avslørt en rekke andre tilfeller, og mye tyder på at det hele er satt i system av avisen.

Tidligere redaktør av avisen, Andy Coulson, er nå i søkelyset. Han er en av de fremste rådgiverne til lederen for det konservative partiet, David Cameron, men var redaktør da påstandene om ulovlig hacking av mobiltelefoner skal ha skjedd. Det skrikes nå opp i det politiske liv om at han bør få sparken av Cameron.

Men ifølge Financial Times vil ikke politiet gå inn i saken på ny. I 2007 ble Goodman og Mulclaire dømt for ulovlig avlytning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere