NA24.no

Montgomery presset ut

Foto: Martin Huseby Jensen (NA24)
Sist oppdatert:
Nyheten setter lokalavisenkjempen Edda Media i spill.

Fredag ble det klart at eieren at Mecom-eier David Montgomery må gå fra sjefstolen i selskapet med umiddelbar virkning. Mecom eier det norske lokalavisselskapet Edda Media i Norge.

Bransjefolk NA24/Propaganda24 har vært i kontakt med tror at dette kan sparke i gang en sammenslåing mellom en eller flere av de store lokalavisaktørene i Norge, A-pressen, Polaris og nevnte Edda.

Måtte gå på dagen
Ifølge den britiske avisen The Guardian skriver at Montgomerys plutselige avgang kommer etter at han ble presset ut på et styremøte i selskapet onsdag. I hele år har Montgomery kjempet for sin fremtid i selskapet, men nå har de kritiske storaksjonærene Aviva og Legal & General sagt at nok er nok. De skal ha truet med med en ekstraordinær generalforsamling hvis ikke Montgomery hadde trukket seg.

I en melding fra selskapet slås det kaldt fast at Montgomerys tid som Mecom-sjef er over for denne gang.

- Styret for Mecom Group bekrefter at David Montgomery er innvilget å gå av som adm. direktr for Mecom Gruppen med umiddelbar virkning.

Går av tidligere enn ventet
Tidligere har det britiske medieselskapet meddelt av Montgomery skulle gå av i slutten av januar. Det har imidlertid blitt spekulert i om han var i ferd med å få nok eiere bak seg, til å reversere denne avgjørelsen. Slik at han kunne fortsette i selskapet.

Montgomery ledet an et stort oppkjøpsraid i flere store europeiske medieselskaper. Et av dem var det daværende Orkla-eide medieselskapet. For å finansiere oppkjøpene lånte Montgomery over pipa, og dette er i ferd med å bli hans bane. Råkritiske investorene har sett at Mecom har blødd penger under finanskrisen, på grunn av høye renter på de skyhøye lånene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere