NA24.no

Montgomery satser nytt

Foto: Fotograf: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Vil kjøpe franske regionaviser.

Den britiske tabloidveteranen David Montgomery ser på en retur til avisvirksomhet via en restrukturering av et gjeldstynget sørfransk aviskonsern Sør-fransk aviskonsern «Groupe Hersant Media»

David Montgomery etablerte i mars et privatregistrert investeringsselskap ved navn Mofo Forty Five Ltd. Navnet ble senere endret til Local Wordl LTD. Dette selskapet skal drive med oppkjøp av medieselskaper, skriver Dagens Næringsliv.

Mecomsjef
Montgomery, tidligere redaktør av Rupert Murdochs «News of the World» og inntil nylig konsernsjef i det europeiske aviskonsernet Mecom (MEC.L), sier han er i samtaler med Hersant sin kreditor og ville nå en avtale innen utgangen av året.

- Jeg mister verdifull tid. Det er en situasjon i utvikling fordi avisene er tynget av mye gjeld. De nåværende eierne sliter med å opprettholde eierskap, sier Montgomery til Reuters.

Montgomery ledet Mecom til å bli den første utenlandske eier av en tysk avisgruppe i 2005, et trekk som vakte avsky i Berlin på den tiden. Han har tidligere ledet en hensynsløs restrukturering av Storbritannias Mirror Group som konsernsjef.

Det er langt fra sikkert at Montgomerys jakt på den franske avisgruppa vil lykkes. Han ønsker å kontrollere ledelsen og en eierandeler. De to største av disse er Nice Matin og La Provence.

Norske aviser
Montgomery stod i spissen for Mecom da selskapet kjøpte Orkla Media i 2006 og som senere ble presset ut av selskapets ledelse, skryter uhemmet over de ansatte i Edda Media.

Montgomery sa at han og hans partnere foreslår å investere 50 millioner euro (400 millioner) i Hersant for å få styringen på avisene, men Hersant må da først selge sine eiendeler for å betale tilbake stor gjeld.

Montgomery forlot Mecom tidlig i år etter en uenighet med aksjonærene. Mecom hadde blitt tvunget til å skjære ned og selge eiendeler etter ha lånt tungt for å finansiere ekspansjon like før 2008 og finanskrisen som kollapset annonseinntektene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere